Aanmelden voor nieuwtjes

De 5 hart/vaat operaties in de afgelopen 35 jaar hebben mij natuurlijk geweldig veel goeds gegeven. Dankzij al deze 5 operaties heb ik in principe wel al 35 jaar langer mogen leven en ga ervan uit dat er nog veel jaren bij komen. Dus ik zou het ook zo weer over willen doen. Ben iedereen dankbaar voor hun bijdrages. Toch moet ik nu ook mijn verhaal kwijt over enkele negatieve gevolgen van de vele operaties. Deze beginnen me de laatste jaren steeds meer parten te spelen:

Heb 15 mei een nieuwe echo laten maken. Deze ziet er redelijk uit. (beter dan de vorige echo met dat geflutter) De cardioloog (dr. Cheriex) vertelde me dat de aortaklep nog goed werkt en het hart nog goed pompt.
Wat de longen betreft: deze zitten opgesloten in de vergroeiingen, verklevingen en de valse littekenweefsels. Dit is de rede waarom ik niet krachtig en diep kan ademen. Ze kunnen bijna niet uitzetten. Er is geen plaats genoeg.

Op 31 mei hebben ze wat longonderzoeken gedaan. Ik voelde tijdens deze onderzoeken dat het niet best ging. Ook nadat er met enkele snelwerkende pufkes was gewerkt kwam er geen verbetering. Zij concludeerde het zelfde als dr. Cheriex.

Op 2 juni bij mijn huisarts de officiële uitslag gaan halen. Uiteraard bevestigde hij een en ander. Val dus ook onder de categorie COPD patiënten. Het enige wat ik kan doen is zoveel mogelijk blijven bewegen, therapie volgen en hij schreef me een langwerkend pufke voor (SPIRIVA RESPIMAT); dit is niet voelbaar maar heeft bij dagelijks gebruik als werking dat het ontstekingen, slijmvorming e.d. kan gaan voorkomen.

Terwijl we weten dat de longen zijn, komt het toch flink binnen. Ik heb die avond en nacht slecht geslapen en werd gek van de extra slagen die mijn hart maakte. Dan begint het gepieker weer en worden de extra slagen alleen maar erger. Vroeg in de ochtend de Eerste Hart Hulp van het AZM of het MUMC gebeld. Na een kort gesprek met de dienst doende cardioloog ben ik weer gerust gesteld.

En dan de zomer. Tijdens normale temperaturen is het wel allemaal te behappen. Bij de tropische dagen ben ik niets waard, slaap bijna niet, sluit me op bij de ventilator en beweeg niets. Ben weer aan het denken om airco te laten plaatsen in de woonkamer. Die dingen moesten niet zo prijzig zijn. Met warme dagen zal ik samen met de ARBO dienst op het werk een oplossing moeten vinden. Heb daar een afspraak op 12 juni 2017. Heb tevens mijn nieuwe chef ingelicht over de gezondheidstoestand van me.

Eef is nu gelukkig ook aan het denken om een tweedehands elektrische fiets te kopen. Afgelopen weekend heeft ze van onze fietsenmaker in Geleen er een te leen gekregen om te testen. We hebben zaterdag en zondag jl een stuk samen gefietst. Heerlijk om zo iets samen te kunnen doen.

20 Responses to Gevolgen van de 5 hart/vaat operaties en Marfan Syndroom.

 • Fiets maar zo veel mogelijk, alle beweging, met mate is meegenomen.

 • Ba Funs dat is geen goed nieuws. Dus toch de longen. Ietje van jullie had er ook zoveel last van hè. We hopen dat het werk met je meedenkt ,maar dat zal wel .

 • Nou we wensen je heel veel sterkte.
  En nog vele jaren er bij.
  De grt Henk

 • Het is beter te weten wat je nog kan en
  niet stil te staan om wat je niet meer kan…

  • Zeker Myriam. Dat is de juiste instelling. Je bereikt er niets mee om alleen maar te kijken wat niet kan of niet leuk is. Met positiviteit kom je verder

 • Nou Funs, dat blijft toch leven in zorg en angst. Maar ik lees ook vaak dat jullie leuke dingen doen en genieten van het leven. Dat doet goed. Ik vind fijn om je verhaal steeds te lezen en de voortgang te volgen. Blijf genieten. Het glas is half vol…..niet half leeg!!!

  • Dat heb jij me ooit geleerd Wiebe. Je moet altijd uitgaan van het positieve. Af en toe hebben we wel eens angst. Maar dat is de slechtste raadgever. De beroerdste dingen hebben positieve kanten.
   Ik ben jou daar dus nog steeds dankbaar voor.

 • Wij 2 kunnen de hele wereld aan ❤❤❤

 • Het Funske en Eef.
  Was natuurlijk een tegenvaller maar jullie positieve instelling is geweldig alles samen uit het leven halen en genieten. Dat jullie soms beiden in angst leven is heel normaal en jullie steunen elkaar hierin door positief te denken, als er iets is denken wij ook aan jullie beiden omdat we jullie nog een lang leven samen gunnen.
  Veel liefs en een dikke zoen voor jullie beiden.

 • Lieve Funs en Eef,
  Jullie krijgen wat voor jullie kiezen. Knap hoe jullie hiermee omgaan: positief en lichtpunten blijven zien. Ik wens jullie heel veel sterkte en geniet van jullie gezamenlijke fietstochten.

 • voor ons is de hitte ook niet prettig ,maar voor jouw is het lijkt me ondraaglijk.
  22 graden is meer dan genoeg.
  heel veel sterkte Funs

 • Godsamme zeg, weten ff niet goed wat te zeggen. Weet dat we in gedachten bij jullie zijn. Verheugen ons op zaterdag, samen weekje Utopia inhalen. Een hele dikke kus voor tante Chocolade en de grote pestkop

  • Ja, wat moet je er verder mee? Incasseren en life goes on. Toch?
   Zoveel mogelijk blijven bewegen.
   Zeker. Ook wij verheugen ons op zaterdagavond. Lijkt me veel leuker dan een bioscoopje pakken. hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *