Dagboek 2010

Uitslag van scan zus. Geen operatie! Opluchting!

Gisteren hebben we het gesprek gehad met de vaatchirurg (Dr. Schurink). Fijne man om mee te praten. Neemt de tijd om vragen te beantwoorden en vertelt eenduidelijk, begrijpelijk verhaal.
Waar het in het kort op neer komt is dat deverdikking (het hematoom)inderdaad iets dikker is geworden. Dat is vrij normaal, omdat de 1e scan vlak na de opname in het AZM gemaakt is. Het kan zijn dat op dat moment er nog steeds wat bloedde. Als een paar uurtjes na de 1e scan het bloeden gestopt is, is er in die paar uurtjes dat beetje verdikking nog ontstaan. Op de 2e scan is duidelijk geen bloedstroom op vreemde plaatsen te zien, vandaar dat men kan zeggen dat mijn zusje er goed langs komt. Er hoeft nu niet geopereerd te worden. Dit ook omdat de rest van haar aorta goed uit ziet en er geen scheuren of verwijding is. Wat men blijft doen is de bloeddruk zo laag mogelijk houden en regelmatig een scan maken om te kunnen vergelijken. Er is volgens Dr. Schurink zelfs de kans dat in de loop van de tijd (enkele maanden) niets meer te zien is van de huidige verdikking. Het zusje mocht gisteren avond mee naar huis. Haar bloeddruk is op dit moment 105 – 64 en een hartslag van 54. SUPER TOCH! Die van mij is op dit moment 115 – 70 en een hartslag van 50. Ik ben blij dat ik mijn bloeddruk afgelopen week niet gemeten heb. Volgens mij was die toen echt te hoog.
De opluchting en emoties waren groot, maar het is een flinke aanslag op ons alle geweest. Er komen bij Eef en mij weer veel oude taferelen boven. Misschien mag ik dit niet schrijven, maar ……. ik was de afgelopen week blij dat onsmoedertje er niet meer bij was.