jaarlijkse controles longen en vaten, marfan, funs lemmens, gordelroos MUMC, Maastricht
Dagboek 2022

JAARLIJKSE CONTROLES LONGEN EN VATEN

Jaarlijkse controles longen en vaten staat er weer aan te komen.

jaarlijkse controles longen en vaten, marfan, funs lemmens, gordelroos MUMC, MaastrichtEerst kreeg ik in januari al last van gordelroos. Nooit geweten dat dit zo pijnlijk kon zijn. Mijn linkerkant van de romp, toevallig precies op de littekenlijn van borstbeen tot ruggenwervel vol met uitslag en ongelooflijke pijn. Na 3 nachten niet slapen pijnmedicatie (amitriptylline) gekregen van mijn huisarts en we hebben zelf zinkzalf gekocht om 2 maal daags in te smeren. Op dit moment al 3 weken verder en nog steeds last, weliswaar minder dan 3 weken geleden.

In februari ook een afspraak gehad bij de vaatchirurg Schurink en een uur van te voren een ct-scan gehad van de halsslagaders tot mijn vertakking in de lies. Alles zag goed uit behalve…. jawel hoor, weer iets met de aorta-kunststofboog. Op 2 plekken ziet hij bloed waar geen bloed hoort te zitten. Of er weer kleine lekkages zijn in de kunstaorta en zich bloed verzamelt tussen kunststof en eigen vat??  Om meer zekerheid te krijgen word ik woensdag 9 maart 1 dag opgenomen om (via de lies) foto’s te maken m.b.v. een katheterisatie. Daarvoor moet ik me om 7.00 uur melden. Mijn zwager brengt me dan. Moeten we wel de beademing en het rugkussen meenemen, om een beetje goed te liggen en mijn vergroeiing niet weer beschadig. Als alles goed gaat en geen nabloedingen zijn kan ik ’s avonds al weer naar huis.
Als het 2 kleine lekkages betreft kan dat waarschijnlijk met een stent opgelost worden. Daar hebben we al ervaring mee. Hopelijk dan zonder bacterie.

Dit geeft natuurlijk best wel veel stress bij Eef en mij. We hopen maar weer dat het met iets kleins op te lossen is. Psychisch zijn dit weer aanslagen. Ben op dit moment erg blij met mijn pijnstillers (amitriptylline) voor de gordelroos, want deze werken ook prima als antidepressiva.

Op 17 maart ook naar de longarts terug voor onderstaand:
Wij ontvangen u graag op donderdag 17 maart 2022 om 10:15 uur bij functieafdeling van de longen. Ze gaan dan metingen doen met een mondkapje met beademing, geen zuurstof maar met gefilterde lucht. Die lucht zou dan komen uit een klein apparaatje wat ik bij me kan dragen. Dit om het voor mij tussendoor aangenamer te maken na kleine inspanningen. Dus voor als ik trappen gelopen, gewandeld of gefietst heb.

Een volgend bericht maak ik over de uitslagen van deze jaarlijkse controles longen en vaten