Dagboek 2022

WACHTLIJSTEN HART+VAATCENTRUM MAASTRICHT

Wachtlijsten Hart+Vaatcentrum Maastricht zijn toch langer dan verwacht. Natuurlijk ben ik weer super ongeduldig, dat is de aard van het beestje. Maar zou iedereen dit niet hebben?

Begin april werd besloten dat ik weer een operatie moest ondergaan. Liefst zo snel mogelijk. Mijn kunst aorta lekte weer op 2 plaatsen. Waarschijnlijk is het materiaal te oud en om mij de aorta weer helemaal te vernieuwen is geen optie meer omdat ik al te vaak open geweest ben. Je hebt dan verklevingen, vals weefsel,  etc. Het zou ongeveer 4 a 5 weken duren alvorens ik aan de beurt zou zijn. Later is gezegd dat de wachtlijsten Hart+Vaatcentrum Maastricht toch langer zijn.

Zie ook vorige bericht in dit dagboek!

 

Oorzaken lange wachtlijsten Hart+Vaatcentrum Maastricht

  • De nasleep Corona
  • Ziekteverzuim personeel
  • De juiste stents moeten in huis zijn
  • Er moeten verschillende disciplines aanwezig zijn bij mijn operatie
  • Operatiekamer en hart-longmachine moeten beschikbaar zijn.

Van de ene kant heb ik begrip voor de situatie, maar van de andere kant kunnen buitenstaanders niet begrijpen hoe het werkt als je veel langer moet wachten dan in eerste instantie gedacht was. De angsten die soms onverwacht op je vallen, zomaar ineens uit het niets heel emotioneel worden,  het prikkelbaar worden naar je omgeving. Overal je telefoon mee naar toe nemen to zelfs naar het toilet. Iedere keer als de telefoon klinkt, denk je aan het ziekenhuis. Je durft steeds minder te doen, therapie heb ik achter me gelaten, loopt wel nog kleine stukjes met de rollator en fiets nog wat op de e-bike. 
Mocht de aorta zo vol lopen dat hij scheurt? Hoe snel loopt dit vol? Kan dit maanden duren? Niemand kan mij garanderen dat hij niet kapot springt?

Toch zit er niets anders op dan te wachten en te hopen dat het goed blijft gaan en dat is snel opgeroepen wordt. Wat moeten we doen met onze week vakantie in juni? Kan die wel gewoon doorgaan? Moet ik de vakantie en Zonnebloem auto ook annuleren?

We wachten nog maar een poosje en hopen dat we snel gebeld worden!