Eerste langere vakantie sinds jaren, waterpark zwartkruis, friesland, zonnebloemauto, vissen, karpers, hengelsport, marfan Syndroom
Dagboek 2021

EERSTE LANGERE VAKANTIE SINDS JAREN

Waterpark zwartkruis bungalow 111Eerste langere vakantie sinds jaren. We hebben al eens getest met de Zonnebloemauto richting Zeeland. Maar nu is het er toch van gekomen. 7 Dagen met goede vrienden naar Friesland. Waterpark Zwartkruis. Zijn we jaren geleden al een paar keer geweest. Prima bevallen. Alleen is mijn lichamelijke toestand nu wel een stuk slechter, laten we maar zeggen anders, beperkter.  Op maandag de auto gehuurd via de zonnebloem, de eigen grote aangepaste scootmobiel erin, bagage erbij en klaar.

 

Eerste langere vakantie sinds jaren vooral vissen

waterpark zwartkruis, friesland, eerste vangst,waterpark zwartkruis, friesland, mooie brasemwaterpark zwartkruis, friesland, grotere vangst,Ik zou samen met ons petekind vooral lekker gaan karperen en wat vissen in het algemeen. Maar dit hebben we ons al eens vaker voorgenomen. Dat vissen algemeen , dat wil wel altijd lukken, maar dat karpers vangen blijft voor ons toch altijd een groot probleem. Wel is het veel lachen met de stommiteiten en stunts die we uithalen. Ontspannen dus.

 

Wel confronterend wat allemaal niet meer kan

Het op een vreemde plek zijn is voor mijn lichaam toch heel anders dan het leven thuis. Het traplopen, geen aangemeten stoelen, Het toch beter willen voordoen dan je bent. Ook al weet je dat je huisgenoten op de hoogte zijn van je beperkingen, krijgen ze nu toch ook kleine dingetjes te zien die normaal alleen voor Eef en mij zijn. Het hoeft natuurlijk niet, maar je probeert toch van alles te verdoezelen. En er komt verschrikkelijk veel extra werk voor Eef en de andere medereizigers. Ook Mike moet heel veel dingen doen, die ik vroeger voor hem moest doen of gewoon deed.

Samen nog wat dingen kunnen doen, Mike en zijn moeder nog een kleine paardrijles gehad, vrienden zijn elektrische scooters gaan rijden, terwijl Eef en ik heerlijk bakje koffie gaan drinken bij Sita. Daar kom je immers niet zo vaak. haha. De dames hebben eens lekker kunnen shoppen.

 

Eerste langere vakantie sinds jaren krijgt vervolg in 2022

Gisteren, 20-11-2021 hebben we met zijn allen onze volgende vakantie geboekt voor de zomer 2022. Het wordt vakantiepark IJSSELHOF in Andijk. De omgeving kennen Eef en ik al een beetje. Mooi gedeelte van West Friesland en Noord Holland. De Zonnebloemauto is al gereserveerd. Nu gaan we echt voor de karpers en kunnen we in het voorjaar nog een paar maanden oefenen in Schinnen op de poelen.