Dagboek 2021

CORNU CUTANEUM HUIDKANKER

Cornu cutaneum huidkanker, ook wel hoorn van de huid. Het kan goed of kwaadaardig zijn.

31 mei naar huisarts omdat ik een klein pukkeltje had op mijn linker neusvleugel. De huisarts vertrouwde het niet en vertelde me wat het was. Het zou blijven groeien. Hoe eerder er iets aan gedaan werd des te kleiner de kans op een kwaadaardig gezwel. Al op 9 juni kon ik naar een dermatoloog in ziekenhuis Zuyderland te Sittard. Ben maar niet naar Maastricht gegaan omdat het los staat van Marfan en ik dan zelfstandig naar het ziekenhuis kan, hoef ik niemand lastig te vallen. Gewoon met de scootmobiel.
De arts was mooi op tijd en ook nog eens een mensenmens. Top. Doet me deugd. Ook hij vertrouwd het niet en laat me oproepen bij de plastisch chirurg. Daar kan ik de 16e juni al terecht voor een intake en afspraak voor de kleine ingreep.

Steunkousen aanmeten kan nu ook in het ziekenhuis. Lekker makkelijk, hoef niet naar Beek. Kan dan gelijk bij Spronken in het ziekenhuis mijn nieuwe steunkousen laten aanmeten. 28 juni een uurtje voor de operatie kon ik de steunkousen komen passen en meenemen. Over een week of 2 kunnen ze een 2e paar bestellen, mits ik tevreden ben over het 1e paar.

 

Cornu cutaneum, huidkanker en plastisch chirurg

16 juni bij plastisch chirurg geweest in het Zuyderland ziekenhuis te Sittard. Ook alweer zo’n vriendelijke begripvolle arts-assistent dr. Schop. Samen hebben we het over de datum van de ingreep, en hoe hij het wilt aanpakken. Hij vraagt of ik al eerder operaties heb ondergaan? Heb ik maar de korte snelle versie verteld van alle operaties. Dan zou deze ingreep niets voorstellen. Volgende week maandag zou hij al kunnen. Maar dat is net de week dat Eef en ik een minivakantie gepland hebben. Met een huurauto van de Zonnebloem naar Goes Zeeland. Nee, dan schoof hij de ingreep wel een week door naar 28 juni. Het moment met Eef mocht ik absoluut niet verschuiven zei hij. Nou, dan heeft hij het begrepen en ingeleefd.

Cornu cutaneum huidkanker, na operatie, huidziekte, marfan syndroom, funs lemmens, operatie, godaardig, kwaadaardig28 juni meld ik me bij de trombosedienst om te kijken of de stollingstijd goed is. Ik heb 26 en 27e geen bloedverdunners mogen innemen. De Inr.was 1,5, dus prima voor de kleine ingreep. Om 10.30 uur werd ik binnen geroepen op de kleine OK. Maar ze hadden alleen een operatietafel, geen stoel waar ik in kon zitten. Het liggen op de rug gaat immers niet goed zonder CIPAP en met mijn vergroeiing. Je zult het niet raden. Ik heb de scootmobiel de OK in gereden en de rugleuning wat schuin gezet en ben daarin zittend geopereerd. Voordat dr. Schop startte vroeg hij eerst nog hoe de vakantie was geweest? Dit zegt veel over een arts. Dat hij daar nog aan dacht. TOP! Menselijkheid. Oh zo belangrijk voor een patiënt en arts
De spuitjes van de verdoving zijn minder prettig , maar daarna ging het prima. Het wondje was te groot om dicht te hechten, dus hebben de er een vettig gaasje in gedaan en met een te grote pleister verbonden. Ik moet dat iedere 3 dagen even laten verzorgen op de poli van de plastisch chirurgie.
Een 20 minuten later stond ik alweer buiten. Nu maar hopen dat het niet kwaadaardig is.
Mijn CIPAP masker paste maar net over mijn neus. Wat me wel meeviel was de pijn achteraf. Heb niet eens paracetamol hoeven innemen.

1 juli eerste controle voor wondzorg.

Cornu cutaneum huidkanker, funs lemmens, huidziekte, marfan syndroom, funs lemmens, wondzorgEef heeft zelf tussendoor al eens de pleister moeten vernieuwen. Daar deze na 2 dagen los laat door neusvocht en condens van het CIPAP masker. Gelukkig hebben we meestal steriele gaasjes,vettige gaasjes met vaseline, en plakstrips in huis. Maar op 1 juli voor het eerst even op controle in het ziekenhuis, bij een verpleegkundige. Dit gaat lekker vlot. Binnen 10 minuten sta je weer buiten. Gelukkig zit er nu een kleiner gaasje op en 3 halve strips. Krijg nog wat strips mee en moet 6 juli weer terug. Krijg dan ook de uitslag of het Goed of kwaadaardig is en of er nog meer weg gesneden moet worden.

 

6 juli 2e controle en de uitslag van Cornu cutaneum huidkanker

Vandaag lekker vroeg. Had om 9.30 uur de afspraak. Natuurlijk was ik er weer veel te vroeg. Maar niet voor niets, ik werd om 9.10 uur al binnen geroepen. Kreeg te horen dat het helaas kwaadaardig was, maar dat er wel ruim voldoende was weg gesneden. Dus er hoeft verder niets te gebeuren dan in de toekomst goed in de gaten houden of er nog een gezwel terug komt en deze wond goed verzorgen. De verpleegkundige verzorgde de wond, haalde korstje weg, vettige zalf (flaminal) erop en een gaasje. Zelf kan ik nu iedere 2 dagen de sproeier van de douche erop houden en vervolgens flaminal erop en opnieuw verbinden. Over 2 weken terug voor de wond.