marfan syndroom tatoeage, funs lemmens, ink panthers echt
Dagboek 2021

MARFAN SYNDROOM EN TATOEAGE

Marfan Syndroom en tatoeage laten zich goed combineren. Ik ben al van kind af aan aan het twijfelen om een tattoo te zetten. Vroeger thuis mocht het niet, en later bleek Eef ook geen voorstander te zijn. En wat ga je dan laten zetten? Door al die besluiteloosheid werd het weer vergeten en uitgesteld.
Na het overleven van de laatste perikelen rondom de afgelopen 2 jaar wist ik eindelijk 100 % wat ik wou. Nu nog toestemming krijgen van de cardioloog. Kan dat wel met de bloedverdunners e.d.?  Cardioloog Dr. Bekkers zag geen problemen.

Nu op internet zoeken naar iets wat bij ons en onze situatie past. Een bestaand ontwerp wil je natuurlijk niet. Maar dan wel wat origineels. Links en rechts eens gevraagd naar goede adressen. Een nichtje kwam met een zaak in Bunde. In Sittard werd me af geraden. Een ander kwam met de Burgemeester Lemmensstraat op Lindenheuvel. In Einighausen zou ook een zitten.
In Einighausen en Bunde heb ik via hun website aangeschreven en niets gehoord.
Ik zag toen in Echt een zaak met een goed verzorgde website, INK PANTHERS. Er werken verschillen tattoo artiesten met allen een eigen techniek. Die een mail gestuurd en ik kreeg binnen 24 uur antwoord. Een korte uitleg en uitnodiging om vrijblijvend te komen praten.

Marfan Syndroom en tatoeage kon besproken worden

Zo geschiede het. Nienke, ons nichtje is mee gegaan ter ondersteuning. Ook zij vind het geweldig en praat er al langer over. Eef en ik hadden al stiekem overleg gehad met haar ouders, om goedkeuring te vragen. In de afgelopen periode van IC Maastricht en Adelante Hoensbroek heeft zij veel met Eef opgetrokken en is ze best veel op bezoek geweest. Dit heeft ons zeer geraakt. Als dank willen wij haar een mooi tatoeage cadeau doen. Gelukkig stemde haar ouders in. De eigenaar van INK Panthers, Robin, besprak eerst met Nienke wat haar wensen waren en welke artiest daar het beste bij paste. Even later met mij,  wat ik in gedachte had en wat de rede was om de tattoo te zetten. Aan de hand van mijn wensen (DNA, Hartslag of hart, de naam Eef en lekker kleur) mocht hij bepalen wie er een ontwerp mocht maken. Er werd een prijs afgesproken en een aanbetaling gedaan. Het ontwerp kon dan weer besproken worden en dan werd er een datum geprikt om te prikken. Hahahaha. Nou, ik vertrouwde het blind. Een Italiaan genaamd Daniele zou het ontwerp maken en de dag van de tattoo zetten konden er nog wat wijzigingen gemaakt worden.

Coordinaten manhattan Nienke, funs lemmens, marfan tattoo, tatoeages, ink panthers, Beau Anne InkWerelddelen Nienke, tattoo, taoeage beau anne ink, ink panthers

 

 

Nienke kon  al op de 19e juni. Omdat ze niet goed kon kiezen tussen 2 kleinere onderwerpen hebben we in overleg met Eef maar besloten dat ze 2 tatoeages krijgt. Coördinaten van Manhattan op achterkant van haar arm en de werelddelen op haar zij. Normaal zie je altijd de werelddelen in lijnen als tattoo, maar Beau de artiest, had het ontwerp opgebouwd in puntjes. Dat vonden wij gelijk veel mooier. Ondanks dat de werelddelen op haar zij kwamen heeft ze de pijn heel goed kunnen verdragen.

 

 

De tatoeage heeft voor mij een geweldige betekenis

Na alle operaties, kleine en grote ingrepen, de manier van leven, dat ik zo lang mag blijven rond huppelen op deze aarde, het steeds weer samen met Eef vechten om te overleven, Alles wat Eef extra moet doen om mijn tekorten op te vangen. Het is best veel, maar het staat voor mijn gevoel in deze tattoo.

26 juni was het zover. Nienke en ik gezellig samen naar INK PANTHERS. Om 11.00 uur kregen we het ontwerp te zien. Het vertrouwen was er niet voor niets. We waren meteen onder de indruk. De grootte werd ter plekke samen bepaald en het zetten kon beginnen. Nienke heeft wat mooie actiefoto’s gemaakt tijdens het zetten van de tattoo.

marfan syndroom tatoeage, funs lemmens, ink panthers echtmarfan syndroom tatoeage, funs lemmens, ink panthers echt, alleen in zwarte inktmarfan syndroom tatoeage, funs lemmens, ink panthers echt, beetje kleurmarfan syndroom tatoeage, funs lemmens, ink panthers echt, steeds meer kleurmarfan syndroom tatoeage, funs lemmens, ink panthers echt, klaar. in kleuren

 

 

 

 

 

 

 

Na het zetten van de tatoeage nog even met Nienke lekker gaan lunchen in Echt. Aansluitend naar huis voor de mening van Eef.
Eef vindt zou het zelf nooit doen, maar ze snapt mij volledig. Het zou best wel eens kunnen dat er nog 1 tattoo bij komt.

Hier een link naar 3 filmpjes gemaakt door Nienke.

Marfan Syndroom en tatoeage vind ik een mooie afsluiting van de afgelopen periode.

 

Inmiddels zijn we 2 weken verder als ik dit bericht nog even aanvul met…..

Inderdaad, de 2e tatoeage. Geloof Hoop en Liefde in een modern jasje.

funs lemmens marfan, ink. panthers echt, tatoeage, bertha, dna, eef, geloof hoop en liefde,funs lemmens marfan, ink. panthers echt, tatoeage, bertha, dna, eef, geloof hoop en liefde,funs lemmens marfan, ink. panthers echt, tatoeage, bertha, dna, geloof hoop en liefde,

 

 

In dezelfde stijl als mijn eerste tatoeage op mijn rechter arm laten zetten. Heb de naam van mijn lief moedertje erin laten verwerken. Zo is Bertha ook nog altijd bij me. De 2 belangrijkste vrouwen op mijn armen.  Ik ben er heel blij mee. Hier nog een foto van de eerste tattoo als we 3 weken verder zijn,en mooi geheeld.. En 2 foto’s van de 2e tatoeage, waarvan de laatste foto 1 week na het zetten gemaakt is.

 

 

 

Hieronder een klein filmpje van het zetten tijdens het inkleuren.