Meting beademing BIPAP, Roy Sprooten, MUMC SPB Maastricht, MUMC, longarts, marfan syndroom, longproblemen
Dagboek 2021

Meting beademing SenTec BIPAP

Meting beademing SenTec BIPAP zijn duurdere woorden voor Capnografie/pulsoximetrie meting: de ademhaling wordt gedurende de nacht geanalyseerd  tijdens de beademing van het BIPAP apparaat. Zo kan men controleren of de BIPAP nog juist is ingesteld en na analyse eventueel kan bijstellen.

Met de Meting beademing SenTec BIPAP worden de volgende waarden gemeten:

Meting beademing SENTEC BIPAP, instructiekaart, CPB Maastricht, Schrooten, longarts, MUMC

  1. A. PCO2 koolzuurgehalte (uitademing)
  2. B. Saturatie, Zuurstofgehalte
  3. C. Hartfrequentie
  4. D. Perfusie-index (mate van contact met oorlel)

 

 

Meting beademing BIPAP, Roy Sprooten, MUMC SPB Maastricht, MUMC, longarts, marfan syndroom, longproblemen

Koolzuur moet gemiddeld onder de 6 zijn

Saturatie liefst boven 94

Hartfrequentie  tussen de 50 en de 80

Perfusie-index hoger dan 0,5

 

Meting beademing via oorclip, funs lemmens, marfan syndroom, Limburg, Nederland, MUMC, thuisbeademingOm 12.00 uur werd alles gebracht door  CTB Maastricht. De oorclip werd op de oorlel vastgelijmd. Hoefde Eef om 22.30 uur alleen nog maar de sensor met wat contactgel op de plek te drukken. Ff wachten tot alle cijfers in beeld kwamen en klaar om te slapen.

Tijdens de nacht een paar keer wakker geweest. Waardes zagen prima uit, voor zover ik dat kan beoordelen. Om 6.00 uur zijn we opgestaan. Hebben de sensor afgekoppeld, schoon gemaakt met alcohol  en terug in het deurtje gezet.

Rond 12.00 uur komen ze weer alles ophalen.

 

Krijg 12 maart longfunctie onderzoek en de uitslagen van de Meting beademing SenTec BIPAP te horen en of de BIPAP nog goed is ingesteld.

 

12 maart 2021. De uitslag van de meting beademing SenTec BIPAP en uitslag longfunctie onderzoek:

Om 14.00 uur kreeg was ik bij de longfunctie. Er was slechts een onderzoek, het bepalen van de longkracht en inhoud. Dat dit niet best was zag ik zelf al op de monitor.
Jammer dat de longarts Roy Sprooten zelf niet aanwezig was. Er was een verpleegkundige van de Thuisbeademing aanwezig om mij de uitslagen te vertellen. Dit kan niet de bedoeling zijn. Een volgende controle wil ik toch graag de longarts zelf spreken. Sommige vragen kan alleen een longarts beantwoorden, dus moet de verpleegkundige in overleg met de longarts en dan krijg ik later weer terugkoppeling. VEEL TE OMSLACHTIG. Nou, de longen zijn slecht en blijven slecht, ook na pufkes met medicatie. Waarschijnlijk dus een combinatie van 3 maanden liggen op ic, hartfalen, ritmestoringen, vergroeiingen en copd. De waardes van de nachtelijke meting waren prima. Dus tijdens rust en niet te veel inspanning, zuurstofwaardes e.d. goed.
Dus verder overleg volgende week donderdag met cardioloog Bekkers. Longarts en cardioloog gaan samen overleggen of er toch nog een ander pufke of dergelijke is, wat me kan helpen.
Eigenlijk weet ik dat ik van ver ben gekomen en heb altijd geroepen: Alles wat ik nog kan is meegenomen. Maar als het zover is wil je toch nog ietsje meer. Eef en ik vinden ook dat we er alles aan moeten doen om net iets meer dan het maximale eruit te halen. Dus probeer ik volgende week bij de cardioloog toch nog wat oplossingen te zoeken.