stoelfiets , marfan syndroom, conditie, wintermaanden, funs lemmens
Dagboek 2021

Stoelfiets tegen een snel verslechterende conditie

Stoelfiets tegen een snel verslechterende conditie was noodzakelijk. Er moest iets gebeuren. Deze strenge wintermaanden hakken er behoorlijk in. Regen, ijzel, sneeuw e.d. Een ramp voor mijn conditie. Heb nooit geweten dat deze zo snel achteruit kon gaan. Ben helemaal terug naar af. Afgelopen voorjaar en zomer zo lekker kunnen opbouwen, en nu…… bah. Mijn lijf is na de laatste opname van 2019 toch behoorlijk veranderd. Het wordt echt niet meer wat het geweest is. Ik wil absoluut niet klagen. Maar de realiteit moet ik langzaam onder ogen zien. Het fietsen kan nu vanuit mijn AFAS Stoel, zodat mijn rug niets te lijden heeft. Nu heb ik het fietsen weer opgebouwd tot een kleine drie kwartiertjes. Het is natuurlijk heel anders dan op de e-bike, welke ik hopelijk weer snel kan gebruiken. De weersvoorspellingen zijn voor komende week in ieder geval weer gunstig. Het begint alweer te kriebelen. Krijgen we een vroeg voorjaar? A.s. zaterdag en zondag weer lekker proberen buiten te fietsen op mijn e-bike.

 

Hartfalen en longproblemen spelen natuurlijk ook een grote rol

Hartfalen heb ik al jaren. Ik ben blij dat ik in maart op controle mag bij cardioloog Bekkers. Ik wil dat er toch goed wordt gekeken naar de medicatie en de ritmestoringen. Ook moet in eindelijk de longtesten doen bij de longarts. Ik merk dat ik bij het minste geringste aan beweging een dalend zuurstofgehalte heb. Ik hoop dat er door de longarts en cardioloog wat oplossingen komen die een beetje eenvoudig zijn.

 

AFAS stoel is helaas al stuk geweest.

De AFAS stoel begon 3 weken geleden verschrikkelijk te kraken en te piepen. We dachten dat het een kwestie van smeren was. We hebben meteen contact opgenomen met de leverancier. Ik moet zeggen, dat ze nu sneller waren dan met de levering van de stoel. Een dag na het telefoontje stond er al een monteur aan de deur. Hij zou alles even smeren en……………… helaas. Het baatte niet. Een van de drie motoren bleek al stuk te zijn. Aangezien dit het nieuwste van het nieuwste was, hadden ze niets op voorraad en moest de motor besteld worden. 3 weken later kwam de monteur met een nieuwe motor. Probleem opgelost. Hoop dat er voorlopig niet meer gebeurt. De stoel is echt niet meer te missen. De periode dat hij stuk was lag ik ’s avonds al vroeg in bed door de pijnklachten in mijn rug en bekken. Kan me geen leven meer voorstellen zonder mijn AFAS stoel en trippelstoel.

 

Stoelfiets tegen een snel verslechterende conditie in actie zien?

KLIK OP DEZE LINK