overlijden laatste broer met marfan syndroom, funs lemmens, limburg, corona
Dagboek 2021

Overlijden laatste broer met Marfan Syndroom

marfan syndroom, funs lemmens, dirk lemmens, Overlijden laatste broer met Marfan SyndroomOverlijden laatste broer met Marfan Syndroom met vraagteken achter Marfan of niet? Het maakt eigenlijk niets uit. Zo gebeurde het toch sneller dan gedacht. Je weet dat het eraan zit te komen, maar het blijft een klap. Het meest voor mijn zus. Zij was degene die alles voor en met hem deed. Op 71 jarige leeftijd is mijn laatste broer, Dirk, overleden in Heel.

Zijn laatste jaren was hij steeds meer aan het sukkelen met de gezondheid. Allerlei kwalen waaronder blaas en COPD. Al maanden zag hij het niet meer zitten om te knokken voor zijn leven. Hij had er vrede mee als hij zijn ouders achterna kon. Vanaf februari 2020 kwam dat rot virus. Hij is er lang vrij van gebleven maar in zijn laatste week kreeg hij toch Corona en toen ging het helemaal niet meer. Hij weigerde zuurstof en ziekenhuisopname. Hij vond het wel prima zo. Op vrijdag 29 januari is hij in zijn slaap overleden. Op woensdag 3 februari 2021 is Dirk gecremeerd. Door het Corona-virus heeft dit in besloten kring plaatsgevonden. Wel zo prettig was dat al zijn wensen omtrent overlijden al jaren geleden door hem op papier gezet zijn : crematie, muziek, bloemen, etc. Dus zijn laatste wensen zijn vervuld.

Achter de titel “Overlijden laatste broer met Marfan Syndroom” had een vraagteken achter kunnen staan omdat we het hem nooit aan hebben willen doen om dat te weten. Is in het verleden wel en paar keer bij onze cardioloog geweest voor wat onderzoeken zoals scan en hartfilmpjes, maar daar had hij zo’n hekel aan. Het was maar eng om helemaal alleen in zo’n buis te liggen. De cardioloog vond het niet nodig om hem vaker te zien. Dirk had gelukkig goede vaten en hart. De spieren waren ook in orde. Hij had alleen de bouw van onze gezinsleden en was zijn hele leven ook broodmager. Ik vond hem veel op zijn vader en opa Lemmens lijken, maar dan gelukkig wel zonder vergroeiingen.
Qua leeftijd heeft hij het bijna zo goed gedaan als onze opa Lemmens. Dat moeten mijn zus en ik nog maar zien te halen. Daar ligt een uitdaging voor ons.