Dagboek 2012

Bloeddruk te laag, zelf bij regelen met de medicatie

 

Uit mijn metingen van de bloeddruk is gebleken dat hij gemiddeld wel heel erg laag is: 86-49 hartslag 64. Ben inmiddels 2 keer bij mijn huisarts op controle geweest. Het is wel wat beter maar over het werk praten is nog niet gemakkelijk.
Op aanraden van mijn huisarts zal ik toch op papier moeten zetten wat er volgens mij veranderen moet om weer niet te snel terug te vallen. Op het werk zal dan ook een en ander moeten veranderen voor ik weer aan de slag kan. Dit zal ik dan voorleggen aan de bedrijfsarts en mijn chef. Uiteraard moet ik zelf ook veel dingen bij mezelf veranderen. Het makkelijkste is om te zeggen dat ik me alleen maar druk moet maken om dingen die ik zelf kan beïnvloeden, maar dat is te makkelijk denk ik. In de praktijk ligt ook een deel schuld bij het bedrijf en de omstandigheden daar. De huisarts vindt de bloeddruk ook schrikbarend laag. Ik heb het meetformulier maar naar de cardioloog opgestuurd. Heb nu per mail antwoord gekregen van de cardioloog:
Hij vindt het ook veel te laag. Hij stelt voor om de nieuwe tablet te handhaven (omdat ik daar heel goed op reageer). Maar dan wel in 3 weken tijd de Sotalol (2x 160 mg te verlagen naar 2x 80 mg. Dit met 40 mg per paar dagen en dan blijven meten hoe de bloeddruk reageert. Ik hoop dat het dan voor mij ook wat prettiger en veiliger is. Mocht dit nog niet baten, dan gaan we ook nog de Labetalol in stapjes verlagen. De bloeddruk zal eerst op een goed peil moeten komen. Blijf contact houden met huisarts en cardioloog.
Ga maandag de 7e mei naar de bedrijfsarts.