Dagboek 2012

Gewrichten worden slecht. Frikadellenwestrijd super gezellig. Kids maken het leven voor ons toch mooi (foto’s)

Vandaag hebben ze geconstateerd dat in mijn voeten de middenvoetsbeentjes door zakken. De pijn in het enkel en kniegewricht kan daar ook van komen. Dat dit nu pas gebeurt valt de arts nog mee. Door Marfan had hij dit al eerder verwacht. Moet 4 september naar Smeets voor aangemeten steunzolen. Hopen dat dat de zaak op de plaats houdt.
Een geweldig weekend gehad met 4 kids (Rik, Lars, Nienke en Mike) uit familie en vriendenkring. Super dat het onderling zo goed klikt met de kinderen. Toen de 2 kleinsten zondagmiddag naar huis waren is er een datum geprikt voor de frikadellenwedstrijd en een uurtje bowlen e.d. met de 2 oudsten. Mike lijkt al een tactiek gevonden te hebben om mij te verslaan. Het zal me benieuwen. De 2 dames zijn de jury en Nienke is tevens de bakster van de snacks en coach van Mike.Afgelopen weekend is fantastisch geweest. De 2 kids (Mike en Nienke) konden het goed vinden met elkaar. Het was lang geleden dat Nienke hier gelogeerd heeft. Zo merk je wel dat je haar een stuk minder kent. Eigenlijk wel jammer. Maar wie weet komt ze nu wel weer vaker.
Zaterdagavond gezellig tappas gegeten in een restaurant in Born. Zondagochtend eerst klein ontbijtje en later wat pannenkoeken gebakken. Zondagmiddag gebowld en om 17.00 uur begon de wedstrijd. Nienke had prima gebakken. In een tijd van 20 minuten hadden Mike en ik ieder 8 frikadellen verorberd. Het rare is dat je niet vol zit, maar de geur en het mondgevoel wordt zo smerig! Mike werd lijkbleek en begon hevig te transpireren. Hij voelde zich een paar minuten behoorlijk beroerd. 10 minuten later pakte hij frikadel nr.9 en dacht: Die is in de pocket. 17.45 uur spring ik overeind en prop in 1 keer een frikadel in mijn mond, Mike schrok zo dat hij ook meteen weer een frikadel pakte. Maar het was maar een schijnbeweging van mij. Ik wist dat ik niets meer op kreeg en heb mijn mond leeg gemaakt op de toilet. Mike vertelde later dat hij dacht dat ik helemaal niet vol was en weer volop verder kon eten. Vandaar dat hij de 10e ook op gegeten heeft. We zijn wel om 18.00 uur naar Mc. Donalds geweest om voor de meisjes wat lekker te halen. Dat hadden ze verdiend. En voor ons zelf een lekker ijsje terafsluiting.
Einduitslag: 10 – 8. FRIKADELLENKONING MIKE. En we doen dit nooit meer!!
Hier enkel foto’s van een super weekend:

Mike en Nienke Bowlen
Bowlen met Nienke en Mike
Frikadellen voor Funs en Mike
Nienke bakt 20 frikadellen
Frikadellenwedstrijd
Mike en Funs eerste happen