Dagboek 2012

Hartspier verdikt, door hoge bloeddruk, krijg Irbesertan. Vaker hoofdpijn en pijn in arm

Inmiddels op controle geweest bij prof, Jacobs. De vaten waren in orde. Alles onveranderd. Moet er aan denken dat ik bij hem pas in 2014 terug hoef te komen. Van de ene kant fijn, maar van de andere kant kan er toch ook wel veel veranderen in 2 jaar. Maar we vertrouwen hem wel. Vervolgens zijn we half februari op controle bij de cardioloog geweest. Dit voor een echo van het hart om te kijken of de kleppen, pompfunctie e.d. in order zijn. Bijna alles onveranderd behalve….. Gloeiende.
Nu heeft hij ontdekt dat de hartspier verdikt is. Dit komt waarschijnlijk doordat de bloeddruk toch weer omhoog is gegaan
in de afgelopen tijd. Ik ben eens terug gaan kijken op de site en zie inderdaad dat het wel heeeeel lang geleden is dat ik mijn bloeddruk eens gecheckt heb. Normaal deed ik dat met grote regelmaat. Ik had wel vaker wat hoofdpijn of een raar gevoel (geen pijn) op de borst. Maar (nu kom ik er toch niet onderuit om iets over het werk te schrijven) dat was altijd als ik op het werk was. Daar gaat het al een hele poos niet zo goed. Maar ook landelijk gaat het nergens goed met de WSW. Ik ga natuurlijk niet in details. Ik denk altijd maar dat voor alles oplossingen zijn te vinden, maar dat houdt een keer op. Men moet dat allen te samen willen en kunnen anders lukt het niet.
De cardioloog vind dat het tijd wordt om de medicatie aan te passen. Ik krijg er een bloeddrukverlagend medicijn bij, te weten: Aprovel 150 mg. Het werkende hoofdbestanddeel is irbesartan, dit middel zorgt dat de kleine spiertjes in vaten en hart zich meer ontspannen.
Het duurt 4 tot 6 weken voor het optimaal werkt. Dus ik hoop dat dat voldoende is. Ik moet een gezondere manier vinden om mijn werk goed te kunnen doen. Moet ook weer vaker de bloeddruk meten en registreren. Deze registratie kan ik dan mailen naar de cardioloog.
Zolang ik niets bijzonders voel of constateer en de bloeddruk zakt binnen enkele maanden kan ik gewoon over een jaar terug bij hem. Hopelijk gaat de komende maanden de bloeddruk flink omlaag en de arbeidsvreugde
weer omhoog.