Dagboek 2011

Mijn rug op nieuw dieptepunt. Operatie Tom geslaagd, maar psychisch erg zwaar?

Inmiddels lekker op vakantie geweest met Eef. De vakantie is nu wel erg aangepast op de rug van mij. Ik vind het wel sneu voor Eef, maar het is niet anders. Mijn rug heeft volgens mij zijn dieptepunt bereikt. Gisteren lag ik op de bank en kreeg mijn been niet op de bank geslingerd. Eef heeft het been beet gepakt en op de bank getild. Volgens de huisarts is de onderrug overbelast. Te veel spanning op de spieren. Ga maandag a.s. naar een chiropracticer in Stein. Baat het niet schaad het niet! Ben al een poosje niet gaan vissen. Volgende week wil ik het weer op pikken. Mike lijkt niet meer zo’n zin te hebben. Dat is wel balen want ik vind het altijd gezellig. Oorzaak: ????? Verwacht ik te veel van Mike??? Moet hij te van mij te veel zelf doen?? Ga ik dan toch maar alleen, want ik blijf het wel leuk en ontspannend vinden. Alleen die verdomde rug!! Het zitten gaat wel maar opbouwen en opruimen bij het vissen??
Het grootste nieuws is dat Tom inmiddels geopereerd is en zijn eigen aortaklep heeft kunnen behouden. Wel is er een stukje aorta (6 cm) vernieuwd. Voor de operatie hadden ze de hart-longmachine aangesloten en hebben ze meteen geconstateerd dat het stuk eigen aorta ook niet al te stevig is. Hieruit blijkt dat, waar Tom en ik al altijd bang voor waren: De rest van de aorta komt ook bij hem nog een keer aan de beurt. Maar wat de operatie nu betreft gaat het weer heel snel berg op met hem. De operatie heeft wel van 8 tot 17.00 uur geduurd. Het is inderdaad lang wachten op een geruststellend telefoontje. Na 1 dag lag hij alweer op de medium care en 2 dagen erna weer op de afdeling. Alleen psychisch is het een zwaardere dobber dan bij de 1e operatie. Ook daarvan kan ik zeggen dat veel mensen dit vergeten. Het wordt iedere operatie zowel lichamelijk als psychisch steeds zwaarder. 7 september is hij alweer thuis gekomen. Nu kan het opknappen beginnen.

Nu voor Eef en mij zelf het mooiste: Ik heb bijna geen pijn meer in mijn rug en been!! Op aanraden van de echtgenote van een ex collega ben ik naar een chiropracticer gegaan. Deze zit in Stein. Hij zag dat mijn bekken scheef staat. Dit kun je natuurlijk niet recht zetten. Wat hij wel kan is de spanning en verkrampingen in mijn onderrug verhelpen door lichte manipulatie van dat deel van de rug. Dat manipuleren doet hij met behulp van 2 wiggen (onder linkerheup en rechter bovenbeen te leggen), een egelbal en een apparaatje waarmee hij licht tikt op de pijnlijke plaats. Tijdens de behandeling lig ik op mijn buik. Uiteraard heeft dhr. Daams een hoop kennis. Eerste 2 weken 2 keer per week 1 behandeling van 15 minuten vervolgens enkele weken van 1 behandeling en vervolgens om het bij te houden 1 keer per 2 maanden. Ik weet dat het allemaal raar klinkt maar je moet het mee gemaakt hebben. Ik heb nu 3 behandelingen gehad en ik ben zonder al te veel pijn een muurtje gaan latexen in de woonkamer. Zonder extra pijn!! Een chiropracticer doet dus meer dan alleen maar kraken!! Als het zo blijft gaan dan krijg ik weer mijn leven terug van enkele jaren geleden. Ik kan wel janken van blijdschap. ONGELOOFLIJK MAAR WAAR!!
http://www.chiropractiedaams.nl/