Dagboek 2010

Eerste uitkomsten stamboom en heerlijk koken met neef Ruud (3 foto’s)

Drie weken geleden weer een een griepje gehad. Wat koorts gekregen en maar een kuurtje gehaald. Wat mijn zusje betreft, gaat het best wel aardig. Het valt haar wel tegen dat ze niet meer alles zo snel kan als voorheen. Ook wordt ze voorzichtiger. Zelf heb ik weer eens een periode gehad dat ik weer wat voorzichtiger wordt en dat ik dan denk dat ik beter zo min mogelijk sporten en bewegen moet. Wanneer je te veel doet kan niemand zeggen. Was 4 weken niet naar therapie geweest, ben sinds 2 weken weer begonnen. Het is toch wel lekker. Ik heb wel weer flink terug geschakeld. Vooral veel bewegen zonder spanning en kracht.
Het wordt tijd dat het voorjaar begint (van de kou krijg ik langzaam de sch..t). Wat de stamboom betreft, dit gaat geweldig. Heb inmiddels 7 generaties gevonden (220 familieleden) Zit vast in het jaar 1740 Bij Hubert Lemmens en zijn vrouw Cecilia Delbressinne. Zij trouwden 13 febr. 1772. Kregen 8 kinderen:
4 dochters en 4 zonen. 1 dochter haalde de leeftijd van 53 jaar, 1 dochter 82 jaar, 1 dochter 28 jaar en 1 dochter werd slechts 2 jaar. 1 zoon 79 jaar, 1 zoon 77 jaar, 1 zoon 4 jaar en 1 zoon 10 maanden. En zo gaat het iedere generatie. Een enkeling wordt ouder en een groot deel sterft jong. Ga in het voorjaar op zoek in Maastricht. Ook sinds 10 tallen jaren weer eens bij de enige zus van mijn vader geweest. Zij heeft me ook nog veel informatie bezorgd over de familie. Gelukkig heeft zij niets van Marfan. Ik kon van haar een album lenen met allerlei doodsprentjes en foto’s van familieleden. Ook wist zij dat er een zus van haar moet zijn geweest die heel jong is gestorven. Hun moeder (mijn oma) had het dan overTilla????? Ik kan er nergens iets van terug vinden. Ga als er tijd voor is beter naar zoeken. Een gezellige avond gehad.
Niet te vergeten: 7 maart jl. heeft een neef van ons zalig gekookt. Wat een passie voor zijn vak! Zo’n heerlijke maaltjes krijgt een mens niet vaak: Kabeljauw, heilbot, kalfszwezerik, etc etc. 5 heerlijke gerechtjes.

zwezerik, ruud,funs lemmens,marfan
zwezerik
funs lemmens, marfan, ruud
pasta van wortel
rud, funs lemmens, marfan
de chef zelf

Het nieuwe visseizoen staat voor de deur. Dit weekend gaan we samen de visspullen gereed maken voor de eerste vangsten. En ook geweldig is dat ik binnenkort weer met Mike naar WWE (Amerikaans Worstelen) ga kijken in Oberhausen.
Eef heeft het verschrikkelijk druk op haar werk. Maar die is zo ongelooflijk sterk!! Wat een vrouwtje heb ik toch! Prachtig!! Alleen is het weer vreemd om samen minder vrije tijd te hebben. De familiebezoekjes schieten er bij in. Eigenlijk moeten we ons schamen dat we nog niet op kraamvisite zijn geweest in Grave. Ik hoop dat ze er begrip voor hebben.