Dagboek 2010

Warme maanden, kleine visvangsten

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik wat geschreven heb. Mijn zusje is op controle geweest in het AZM en alles was goed. Ze hoeft over een jaar pas terug. Met mijn gezondheid gaat het ook goed. Wel veel last van de warmte gehad in de maanden juni en juli. Er zijn dagen geweest dat ik niet buiten de deur ben gekomen. Net voor de extreme warmte nog samen met Eef een paar dagen aan zee geweest. En sinds een paar dagen zijn we terug van de Betuwe. Daar hebben we tuinen gekeken en lekker geshopt. Dit is toch net zo lekker als vakantie in het buitenland. Wat het vissen betreft: We hebben beide onze eerste karpers gevangen. Helaas waren we toen niet samen op jacht. Door de warmte ben ik heel weinig gaan vissen. Mike kan wel goed tegen de warmte en is met zijn opa geweest.
Vorige week is het september nummer van het tijdschrift “Hét VISblad” in de brievenbus gevallen, met daarin de verrassing voor Mike. Ik had geregeld dat hij er met foto in kwam te staan. Hij is nu bij zo’n 500.000 mensen bekent als de jonge visser die z’n vis zelf van de haak haalt. Hij vindt het super. Ook kregen we voor het opsturen 2 tijdschriften extra, een dvd, een pet en 1 veldgids van alle zoetwatervissen in Nederland cadeau.
Wat ik weer heel geweldig vindt is dat Mike voor mij 2 heerlijke flessen wijn uit Italië heeft mee genomen. Hopelijk kunnen we deze week weer eens samen gaan vissen zodat er verandering komt in de stand van onze viswedstrijd (nu is het 8-8) We hebben allebei wel veel meer vis gevangen, maar niet als we met z’n 2 samen zijn. En dat is wat telt.
Een kleinigheidje vorige week was dat ik er uit zag als Piet Piraat. Een lapje voor mijn linker oog moeten plakken. Tijdens het snoeien van enkele struiken in onze tuin heb ik een dennentak in mijn oog gekregen. Het hoornvlies beschadigd. Na 5 dagen crème smeren was alles weer in orde en kon het lapje weg.