Dagboek 2015

Behangen en vuurwerk2015(fimpjes)

Behangen en vuurwerk 2015

Behangen en dus het wegwerken van de muurschildering slaapkamer Nienke is gelukt. In geen jaren meer behangen. Nienke vond het eigenlijk spijtig voor mij dat ze de muurschildering weg wou doen, omdat ik die gemaakt had. Ik vond het al jaren vreemd dat ze die kindertekening nog steeds had. Hahahaha. Zo zie je maar dat je altijd open over alles moet praten.

behangen, de verfzaak Sittard, funs, lemmens, marfan, NienkeDe linker borstspier en die verdomde vergroeide rug is niet meer wat het geweest is. Maar ik ben mede dankzij Eef meer gaan denken in dingen die ik wel nog kan of op een andere manier kan invullen. Zo heb ik het gevoel dat ik toch weer wat meer mee tel en me nuttig kan maken. De vader van Nienke zou voor de eerste keer gaan behangen en ik zou hem wat aanwijzingen geven. Hij had al het oude behang met de muurschildering eraf gehaald.
We zouden op aanraden van “De verfzaak” te Sittard een vliesbehang uitzoeken. Dat zou het makkelijkste zijn voor de Ad.
Nienke zocht een mooi behang uit. (Zie foto).

Om 9.00 uur 8 baantjes behang op patroon geknipt, kopje theegedronken en naar de muur om een loodlijn te trekken en de muur werd in gepapt door Ad terwijl ik even ging zitten. Vervolgens plakte ik de eerste baan mooi langs de loodlijn en het onderste stukje deed Ad afhandelen. Zo kon ik weer even gaan zitten totdat hij klaar was met de baan en de volgende strook in pappen. Dan deed ik de tweede baan aansluiten op het onderste stukje na. Zo kon ik regelmatig zitten en hoefde me bijna niet te bukken. Om 11.30 uur nog een laatste kopje thee en waren we klaar. Dus door samen te werken hebben we beide veel geleerd. Het klinkt wellicht vreemd, maar na dat ene muurtje te hebben behangen kon ik wel huilen van geluk. Het voelde als een overwinning op mezelf. Iedereen en vooral de belangrijkste klant, Nienke, tevreden.

Vuurwerk 2015 was weer een groot succes.

We hebben genoten van begin december 2014 tot 1 januari. Het uitzoeken, selcteren, shoppen en tot slot het afsteken is een geweldige belevenis voor Mike en mij (zie 2 YouTubefilmpjes) Ieder jaar roep ik dat het voor de laatste keer is, maar ja. Eef heeft nu al tegen Mike gezegd dat het komende jaar heus wel weer vuurwerk gehaald zal worden. Zou zij me een beetje kennen? Hahahaha.

Krijg binnenkort de afspraak voor een echo van de aortaklep en de bloedvaten. Ook zullen we dan moeten praten over een opvolger van mijn cardioloog “dr. Cheriex”. Hij gaat zonder mijn toestemming over een jaar of of 2 met pensioen. Men kan zich niet voorstellen hoe belangrijk die man voor me is. Ik hoop dat met zijn opvolger een zelfde klik komt als bij dr. Cheriex en vroeger met dr. Pluym.

Er is nu ook in Maastricht een Marfan syndroom spreekuur.Wellicht iets voor mij? Later meer hier over.