Dagboek 2016

Familiedag Contactgroep Marfan Nederland

Contactgroep Marfan Nederland organiseert ieder jaar ergens in Nederland een Familiedag.

Dit najaar had de organisatie wel een heel mooie dag georganiseerd. De exacte bestemming bleef lange tijd geheim. Wel wisten we al weken van te voren dat de familiedag Contactgoep Marfan Nederland in Tilburg zou plaats vinden. Jazeker. Deze keer was de familiedag weer eens in het Zuiden van Nederland. Er hadden zich 57 personen (waarvan ook heel wat kinderen) tijdig aangemeld.

Het werd…………. Safaripark Beekse Bergen.

familiedag contactgroep marfan nederland, funs lemmens, beekse bergen, tilburgDe organisatie was weer formidabel. Men had ook dit jaar weer geweldige weersomstandigheden besteld en gekregen.  Om 10.00 uur verzamelden we ons bij de ingang van het Safaripark. Daar werd door de organisatie de lijst van deelnemers  gecheckt om vervolgens gezamenlijk naar het restaurant te gaan waar we een heerlijke koffie of thee meteen gebakje aangeboden kregen.
Verder kregen we ieder horecabonnen voor tussen de middag.

Van 11.00 tot 13.45 uur park bezoeken op eigen gelegenheid.

Men kon de wandelsafari of bootsafari gaan doen, individueel of in een groep. Gelukkig had ik mijn inklapbare scootmobiel mee genomen. Ben langzaam wel verslaafd geworden aan dat ding.

Van 13.45 tot 14.30 uur een rondrit in een safaribus

Het was natuurlijk onmogelijk om alle deelnemers op tijd bij bushalte 3 te krijgen. Ze waren verspreid over het hele park. hahaha. Het personeel van het Safaripark gaat daar heel normaal mee om. Alsof ze niet anders gewent zijn. Een leuke busrit tot op de helft van het park. Daar werden we uitgezet voor een geweldige Roofvogelshow van 3 kwartier.

Van 16.00 tot 16.45 uur vervolg rondrit safaribus

Hier was wel de hele groep weer tijdig compleet. Er waren 2 bussen, dus voldoende plek voor al die lange benen. Mijn complimenten voor de chauffeurs welke tevens de gidsen waren. Leuke, humoristische en duidelijke uitleg.

Van 17.00 tot 19.00 uur stond een Barbecue op het programma

Ook deze was top verzorgd, alles ruim voldoende aanwezig. Salades, stokbroden, sausjes en vlees. Ik  durf best namens iedereen te zeggen dat deze familiedag Contactgroep Marfan Nederland weer een geslaagde dag was. Tegen kwart voor 7 zijn Eef en ik weer vertrokken richting Limbricht.

Ik was wel weer blij dat ik om 20.00 uur in mijn bed viel. De hele dag in de weer is en blijft voor mij persoonlijk wel een hele opgave. Mijn rug heeft op zo’n dag veel te lijden. Maar het was de pijn dubbel en dik waard.

Organisatie en bestuur, hartstikke bedankt voor deze mooie goed verzorgde dag.