Dagboek 2014

Darmenprobleem opgelost.

Darmenprobleem kan je leven gaan beheersen.

Zoals je al in eerdere berichten hebt kunnen lezen is er al sinds een jaar of 2 heel langzaam aan een darmenprobleem ontstaan. Marfan??Ik kreeg steeds vaker diarree en over steeds langere periodes. Na een jaar aan tobben ben ik naar de huisarts gegaan. Volgens hem had het te maken met MARFAN. Omdat overal in je lijf bindweefsel zit zullen de darmen niet optimaal werken en wordt het voedsel minder gekneed en komt het snel de darmen uit als dunne ontlasting. Het enige wat hij kon doen was mij pilletjes voor schrijven die er voor zorgden dat de doorstroom snelheid langzamer werd. Met als gevolg dikkere ontlasting. Een uur voor ik weg ging moest ik maar zo’n pilletje pakken. Het pilletje heet “Arestal”. En nog een pilletje genaamd “Loperamide”Het werkte en het klonk aannemelijk. Ook al omdat een neef van (ook Marfan patiënt)  mij ook een darmenprobleem heeft. Maar het lijkt alsof je lijf daar ook weer aan went en je pakt steeds meer en steeds vaker. Pak je er TE VEEL heb je 2 dagen last verstopping  en krijg je vervolgens weer diarree. Na nog een jaar sukkelen het volgende gedaan:
Afgelopen augustus ben ik door een collega op het werk gewezen op een natuur geneeskundige, Marlie Houben in Linne. Baat het niet, schaadt het niet.
Zij heeft me gedurende een uur met haar methode onderzocht. Ik bleek geen allergieën te hebben, maar mijn darmen waren heel onrustig en ik had een paar tekorten in de vitamines. Zij stelde voor om alleen nog maar licht verteerbaar eten en drinken, geen suikers of zoetmiddelen tot me te nemen en te starten met een probioticum, Orthiflor Original en een darmwand beschermmiddel, L- Glutamine 500 mg. Liefst ook stoppen met koffie en koolzuurhoudende dranken.
Dat valt even tegen, daar ik altijd dus zwaar verteerbare dingen het liefste at.  Heerlijke salades, peulvruchten, koolsoorten, tomaten en wat al niet meer. Als het binnen 6 weken niet berbeterd was kon zij ook niets meer voor me doen.
Binnen 6 weken was mijn stoelgang weer redelijk normaal en na later bleek, waren mijn vitamine tekorten ook al iets verbeterd. Ben terug gegaan  naar Marlie Houben. Ik probeer wel eens iets uit zoals Paksoi eten, maar dan reageren de darmen binnen enkele uren. Dus de boosdoener zit in het eten en drinken. Ik moet nu zelf gewoon proberen dingen zijn die mijn darmen wel kunnen verdragen. Ik zal dus een en ander in de loop van de tijd uitproberen. Zij adviseerde me wel nog om dagelijks een multivitamine in te nemen. DIT MOET EEN MULTIVITAMINE ZIJN ZONDER VITAMINE K. Dit i..v.m. de bloedverdunners die ik slik. Zij adviseerde me “Ortholon Multivitamineralen”.

Ik zie de komende tijd weer met vertrouwen te gemoed. Ga wel uittesten of af en toe een beetje van de verboden eetwaren wel weer kan na een poos.
Mocht je iets mankeren wat niet verklaarbaar is door een arts, kan ik je aanraden een bezoek te brengen aan Marlie Houben. Als zij niets voor je kan betekenen zal zij het zeer zeker ook zeggen.