Aanmelden voor nieuwtjes

You Tube, funs, marfan

Galaxy 3 Plus is vorige week geleverd door Meyra uit Heerlen.

scootmobiel galaxy 3 plus voorkant, funs lemmens, marfan syndroomscootmobiel galaxy 3 plus achterkant, funs lemmens, marfan syndroom,Galaxy 3 plus werd niet meteen geleverd. Helaas was ik toen zo beroerd / ziek dat ik hem niet heb kunnen testen. Zoals jullie weten heb ik de vorige scootmobiel (Galaxy 3) terug gestuurd omdat deze totaal niet voldeed aan de wensen i.v.m. mijn rug. Deze zou dubbele vering moeten hebben en ergonomische zitting.

 

Eerst even het vervolg op mijn vorige bericht over de COPD en griep.

medical taping copd, funs lemmens marfan, galaxy 3 plus testrit,Heb bij de therapeut Fysio Terworm Ralph Habets een zgn.  Medical Taping gekregen. Had wel van medical taping gehoord maar dan voor gebroken, gescheurde of gekneusde delen van ons lichaam.
Schijnt dat door de tape de houding van mij gecorrigeerd wordt en ook de spieren ondersteund worden zodat ik beter kan ademen.Klik HIER om een video te zien van het plakken van de tape.

Doe sindsdien dagelijks ademhalingsoefeningen. De eerste drie dagen kwam er een gigantische hoeveelheid oud slijm los. Nu kreeg ik het ook opgehoest. Dat was de afgelopen weken nog niet gelukt. Uiteraard deed de antibiotica ook zijn werk. De kuur is ook nog met 4 dagen verlengd, t/m 1 maart jl. Ben 3 maart nog eens terug gegaan naar de therapeut. Hebben nog een keer tape geplakt. Wel voorlopig voor de laatste keer. Daarna zal ik zelf regelmatig de ademhalingsoefeningen moeten blijven doen (zonder de tape). Heb er wel vertrouwen in. Heb het werk gebeld op 3 maart om te zeggen dat ik het weekend weer eens naar buiten ga en dan maandag weer kan komen werken. Gelukkig! Heb de afgelopen 3 weken best wel een paar angstige dagen gehad.

 

De  scootmobiel safe is geplaatst op dinsdag 13 februari

scootmobielsafe open, wmo, pgb, funs lemmens marfan syndroom, galaxy 3 plusscootsafe gesloten, galaxy 3 plus, haarman, enschedeDe firma Haarman uit Enschede is de safe komen plaatsen. Deze wordt vergoedt door WMO via PGB. Ze hebben deze met 2 personen in een slordige 4 uurtjes in elkaar gezet. Een mooie degelijke kunststof stalling waar de scootmobiel makkelijk in past. Incl. de stroomaansluiting, elektrische rolpoort en automatische verlichting.
Haarman installatietechniek enschede, galaxy 3 plus, scootmobiel, funs lemmens, marfam syndroom

 

De Galaxy 3 plus testrit op zondagochtend de 4e maart.

ophovener molen, marfan syndroom, funs lemmens,roeivijver sittard, galaxy 3 plus, marfan syndroom, testritHet was een geweldig mooi weertje in Limburg. Dacht een dik uurtje de galaxy 3 plus eens uit te proberen. Kijken of ik er een uur op kan zitten zonder al te veel pijn in mijn rug of benen te krijgen.Wat een genot. Geen wind, heerlijk zonnetje op het bolletje. En inderdaad…….. heerlijk. Heb van 11.00 uur tot 12.30 uur gereden. GEEN PIJN in mijn rug. Er gaat toch weer een wereld voor je open. Kan rond de 40 km rijden. Hij gaat max. 15 km per uur. Kan nu zelf even een boodschapje halen. Kan de stad in of voor eerst sinds jaren eens naar de St. Joepmarkt in Sittard.

 

 

 

6 Responses to Galaxy 3 Plus testrit nieuwe scootmobiel

 • Funs Het is je van harte gegund jij verdient dat veel plezier er mee geniet ervan groetjes Richard en Gonny

  • Leuk dat jij een reactie geeft! Dankjewel. We zullen zeker zoveel mogelijk proberen te genieten.
   Ik hoop dat jij dit jaar een goed visseizoen krijgt. Zet hem op!

 • Ik begrijp maar niet wat die tape met een mens doet?

  • Hoi Myriam,

   Het is zo slecht uit te leggen. Het helpt mij om een betere houding aan te nemen, waardoor ik makkelijker adem en ook makkelijker op kan hoesten. Minder pijn.
   Zal hier wat linkjes onder zetten. Kun je eens op klikken.
   https://www.fysiotape.nl/medical-taping/copd/

   https://www.youtube.com/watch?v=BG3yX4aEQ8A

   Hoop dat het nu iets duidelijker wordt!

   groet Funs

   • Ik vraag me af of deze toepassing iets zou kunnen betekenen voor mij. Ik heb scoliose en één schouderblad steekt uit. Hoe krijg je zo een rug in in een betere houding met een tape….?

    • Hoi Myriam,
     Je houding wordt iets anders waardoor het ademen anders wordt. Het corrigeert niet je schouderblad. Dat rechter blad steekt bij mij ook meer uit dan het linker. Ik heb wel onderstaand gevonden voor je, daar wil ik ook eens met mijn therapeut over praten.
     Hier de gevonden tekst:
     Medical tape –> weinig/geen rugpijn meer!

     Ik word sinds een paar maanden 2x per week ingetaped door de fysio met medical tape.
     Het is aan het begin wennen, dit merk je doordat je spierpijn hebt (was voor mij ”andere” pijn), maar ik heb nu nog amper rugpijn! Ik raad het iedereen aan om na te vragen bij je fysiotherapeut! Ik ben er echt blij mee 🙂
     Ik had in januari gehoord dat ik waarschijnlijk een operatie moest en toen hoorden we dus van de tape.
     Ik moet de 17e deze maand terug. Ik ben erg benieuwd!Is te vonden op onderstaande link

     http://www.scoliose.info/community/recente-topics/topic/54

     Hopelijk kun je hier iets mee

     gr. Funske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *