Dagboek 2019

Wachten op een oproep voor de operatie aortaboog

Wachten op een oproep voor de operatie aan de aortaboog kan voor het gevoel lang duren. Wat is lang? Bij mijn laatste gesprek met Prof. Schurink, was er een waarschijnlijke levertijd op de endoprothese van ongeveer 4 weken en word ik daarna geopereerd binnen 2 weken.

Het wachten op een oproep  voor de operatie is tot nu toe wel meegevallen, maar je telt toch af. Had gehoopt de operatie voor mijn verjaardag te krijgen. Was een mooi cadeau geweest. Zodra er iets in mijn hoofd begint te spelen kan ik dit gelukkig weer heel snel uitschakelen.  Als er af en toe wat angst over me heen komt krijg ik dat redelijk snel gerelativeerd. Dus het piekeren valt wel mee.

6 weken wachten voorbij en ga toch even informeren

Afgelopen maandag 3 juni ga ik een mailtje sturen naar cardioloog dr. Bekkers

Hallo dr. Bekkers,

Ik ben natuurlijk bang, niet zo voor de operatie maar bang dat jullie mij vergeten zijn. En een beetje bang dat de aorta het niet houd?
De druk zal wel niet zo groot zijn als in een menselijk vat waar geen stolsels zitten, maar toch! 6,5 cm is niet gering.
Prof. Schurink zei dat op de stent 4 weken levertijd was en binnen de 6 weken de operatie zou plaats vinden. Inmiddels zijn we dus 6 weken verder.

Ik zal wel te ongeduldig zijn, maar wou toch even informeren.
Hopelijk is daar begrip voor en hoop in snel een datum te horen.

Met vriendelijke groeten

Funs Lemmens

Een antwoord kreeg ik binnen een paar uurtjes:
Het ongeduld was begrijpelijk. Men was me niet vergeten. De endoprothese was nog niet binnen, maar hij begreep mijn ongerustheid en stuurde mijn mail door naar prof. Schurink. Het was nog niet levensbedreigend.

Van Prof Schurink kreeg ik op 4 juni al een mail:

Beste mijnheer Lemmens,

Wij zijn u zeker niet vergeten. De endoprothese wordt eind deze week geleverd. Komende week ben ik niet aanwezig, maar we proberen u snel hierna te plannen.

Groet

G.W.H. Schurink

 

Het wachten op de operatie wordt zo wel dragelijker

Door deze manier van communiceren blijven Eef en ik redelijk gerust. Ik moet die twee mannen toch een groot compliment maken. Niet alle artsen tonen dit begrip voor hun patiënten.

Ik ben tot nu toe naar mijn werk blijven gaan. Maar mijn conditie is bij warmer weer nog veel slechter. Deze week heb ik weer een dag dat ik van thuis uit wat aan mijn werk doe. Dat is geweldig geregeld. Zo kan ik vanaf een koelere kamer over de dag verdeeld mijn uurtjes maken voor het werk.

Zal proberen af en toe een berichtje te plaatsen.  Of ik spaar ze op.

 

We gaan verder met  het wachten op een oproep voor de operatie aan de aortaboog! Of is het aortabocht?