CT scan funs lemmens kunsstof aorta lek 2019
Dagboek 2019

Eerste 2 weken na plaatsen endoprothese aortaboog

Eerste 2 weken na plaatsen endoprothese aortaboog in de Dacron prothese zijn best goed verlopen. Jammer dat de hitte in Zuid Limburg me wel rustig hield. Heb dan best veel last van mijn lucht. Dat staat wel los van de laatste operatie.

 

Eerste 2 weken zijn toch omgevlogen.

Door van allerlei kleine huishoudelijke dingetjes in fases te doen gaat de tijd toch redelijk snel voorbij. Als het in de vroege ochtenduren nog redelijk koel is maak ik een paar meter buitenshuis. Kom niet verder dan de hoek van de straat. Merk wel dat het lopen en staan nog steeds slecht gaat. Maar denk wel dat dit niet zoveel met de operatie te doen heeft. Wel door de vergroeiingen in de rug en de slappe spieren. Ben een paar dagen blij geweest met mijn traplift.

 

Eerste 2 weken na plaatsen endoprothese aortaboog nog steeds verwonderd

Eef en ik zijn nog steeds verbaasd over het het feit dat het voor ons gevoel allemaal een keer zo heeft mogen mee zitten. Operatie vlotjes verlopen, geen half etmaal hoeven plat liggen, eerste stapjes buiten het ziekenhuis bed, ongelooflijk snel naar huis. Daar begint het opknappen pas echt.

Afgelopen vrijdag ben ik voor het eeerst op de E-Bike gaan fietsen. Dit ging wel redelijk. Heb dit zaterdag en zondag ook gedaan. Vandaag op maandag 1 juli ben ik niet weg geweest.

In de middag kreeg ik telefoon van ons nichtje Nienke. Ze heeft sinds kort haar rijbewijs en leent natuurlijk zoveel mogelijk de auto van haar vader of moeder. Ze wilt met ons naar de Mc Drive. MMMMMM. Heerlijk. Daar laat ik de bloemkool voor staan. Heb een klein deel van haar eerste ritje gefilmd. Heerlijk die zoute hap en rijden doet ze ook al best aardig.

Eerste 2 weken na plaatsen endoprothese aortaboog zijn nu voorbij

Wel merk ik in de ochtend dat ik een hele bink denk te zijn, maar dat gaat na wat bewegen er best snel vanaf. Moet tussendoor af en toe op de bank gaan liggen om bij te tanken. Woensdag 3 juli wil ik weer voor de eerste keer naar de therapeut gaan. Dan kan ik weer langzaam op mijn oude niveau proberen terug te komen. Op 1 augustus ga ik terug voor een controle CT SCAN en krijg die middag ook meteen de uitslag bij Prof. Schurink. Zal daarna waarschijnlijk mijn volgende bericht schrijven.