Aanmelden voor nieuwtjes

You Tube, funs, marfan

Echo in het UMC is weer gemaakt op 11 februari 2015.

Echo wordt normaal gemaakt door de “eigen” cardioloog Cheriex. Nu kreeg ik voor de eerste keer te maken met een ander persoon. Zij had de opdracht gekregen om al te beginnen. Cheriex zou er later bij komen om te kijken of het haar gelukt was. Ze had al te horen gekregen dat ik niet het makkelijkste lijf had om de juiste beelden te vangen. De moeilijkheid zit hem in de vergroeiingen van de romp en het vele valse weefsel (door de vele operaties) in mijn gehavende lijf. Het was haar vrijwel allemaal gelukt behalve de juiste opnames van “de fistel in de hartpunt”. Deze is ook te zien op een beeld in een eerder bericht.
Cheriex heeft haar gewezen hoe dit het beste gedaan kan worden. Is mij te technisch.

Hoe verder na pensioen Cheriex?

Heb daarna nog met hem gesproken over hoe we verder gaan. Het probleem is dat Cheriex langzaam maar zeker richting zijn pensioen gaat. Voor hem wellicht leuk en zeker verdiend, maar voor mij is dat, na meer dan 22 jaar patiënt van hem te zijn, toch wel minder prettig. Na zoveel mee gemaakt te hebben is er wat mij betreft een vertrouwensband ontstaan die je maar weer opnieuw moet proberen op te bouwen bij een andere cardioloog. Het liefst en het best lijkt me dat alle Lemmens leden weer dezelfde cardioloog krijgen. Dat is wat Cheriex gaat proberen. Hij had het over cardioloog Bekkers welke zich ook gespecialiseerd had in het maken van echo’s en in de Marfan kliniek MUMC zit als cardioloog.

Orthopedie maar eens gaan bezoeken?

Tot slot hebben we nog gepraat over de vergroeiing in mijn rug en de scoliose. De gewrichten vooral in mijn knieën en enkels. Moet ik er nog eens naar laten kijken. Baat het niet, schaad het niet. Ook daarvoor zou hij gaan kijken wat hij voor me kan doen.

Vandaag donderdag 26 februari heb ik het mailtje gekregen met de uitslag van de scan. Gelukkig is alles stabiel, geen nieuwe bevindingen en hij heeft alweer een echo aangevraagd voor over een jaar. Nu blijkt weer wat er van je af valt als er een goede uitslag komt. Vandaag dus weer eens flink emotioneel. Het blijft toch altijd weer verschrikkelijk spannend.

Ook heeft hij een consult aangevraagd en opgestuurd naar prof. dr.van Rhijn in het MUMC. Hij is een van de 2 orthopedisch chirurgen die in de MARFAN polikliniek zitting hebben. Zijn sub specialisatie is Wervelkolomchirurgie. Zijn specifieke aandachtsgebied betreft de scoliose behandeling bij kinderen/jong volwassenen.

Dat komt mij heel goed uit: ik val toch zeker onder de categorie jong volwassenen?

Wachten maar af hoe het verder gaat. Nu eerst een slokje wijn voor het vieren van de goede uitslag. hahaha.

14 Responses to Echo uitslag is gelukkig binnen en hoe verder met de rest.

 • Hoi Schat,

  We kunnen er weer een jaar tegenaan SAMEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Eef.

  • Zeker pop. Gaat lukken. Alleen het wijntje vanavond wordt er echt maar 1.
   Morgen moet ik naar de trombosedienst. Maar dan heb ik morgenavond ook nog een slokje.

 • Wauw Funs dat zijn mooie berichten. Nieuwe apk op je body hahaha. Emoties horen er bij. Op de achtergrond vreten die dingen inderdaad aan een mens. Gelukkig zijn we dan ook mens met gevoelens. Op naar een nieuw jaar. Geniet er samen van xxx

  • Dank je kerel. Als iemand dat kan weten dan ben jij het wel, een echte ervaringsdeskundige. Hoop dat jij samen met Angela ook eens een beter jaar gaan krijgen. En die APK op de body vind ik niet zo belangrijk als het motortje met zijn slangen. hahaha.

 • Hey Funs,
  Mooi man, die uitslag. Prroficiat en keep going strong!!!! Sjut dich murrege mer eine gooje in!!

  • Jao idd danke. Mer is sjut mich vandaag eine in en murge un paar angere.
   Bin waal weer opgeluch. Noe nog nao den orthopeed, kieke of er get veur mich kint daon

 • Hoy Funz en Eef,

  Hou vol en laot uch neet klein kriege

  • Hoi Sjef,
   Zeker laote veer oos neet klein kriege. Mer dat geldt auch veur uch tjwee. Ich hub veul resjpec veur uch. Geer wet auch wie geine angere om mit elenj om te gaon. Ut is neet altied eve mekkelijk.

 • Prooooficiat… Super… Lange dit zijn mooie berichten, fijn om te horen..schenk je nog maar een wijntje in je hebt het verdiend samen met Eef x

  • Jao witte,
   Ben iedere keer weer blij en opgelucht. Je bedoeld toch niet dat ik Eef ook een glaasje wijn moet geven?
   hahaha 1 wijnliefhebber in een gezin is genoeg.

 • Alweer een genomen horde, zie het gewoon als een Marathon met obstakels die je altijd blijft lopen de komende 40 jaar en bij elke horde krijg je een medaille.

  • 40 jaar is een beetje te lang maar 30 jaar vind ik nu toch wel realistischer.
   We gaan ons best doen Peet. Als jij dan op mijn 80e verjaardag wilt komen? Gaan we met zijn 2 met het karretje naar het vliegveld in Beek. Aansluitend naar het beeld van Zefke Mols in Sittard en naar de kerk in Stein. hahahahaha beloofd een top dag te worden. Verheug me er al op.
   hahahahahahahaha

   • Nee Funs dat gaat dan niet meer die belevingen zijn jammer genoeg éénmalig !! Met heel veel humor die wij beleven, worden we dan ook weer niet serieus of voor vol aangenomen. Al is het allemaal werkelijk gebeurd niemand geloofd ons, De parkeerplaats van het SBB hebben ze ons ook afgenomen (hahaha)

 • Good nuujts! Altied fijn um te heure. Hoap det de wien haet gesjmaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *