Dagboek 2015

Echo uitslag is gelukkig binnen en hoe verder met de rest.

Echo in het UMC is weer gemaakt op 11 februari 2015.

Echo wordt normaal gemaakt door de “eigen” cardioloog Cheriex. Nu kreeg ik voor de eerste keer te maken met een ander persoon. Zij had de opdracht gekregen om al te beginnen. Cheriex zou er later bij komen om te kijken of het haar gelukt was. Ze had al te horen gekregen dat ik niet het makkelijkste lijf had om de juiste beelden te vangen. De moeilijkheid zit hem in de vergroeiingen van de romp en het vele valse weefsel (door de vele operaties) in mijn gehavende lijf. Het was haar vrijwel allemaal gelukt behalve de juiste opnames van “de fistel in de hartpunt”. Deze is ook te zien op een beeld in een eerder bericht.
Cheriex heeft haar gewezen hoe dit het beste gedaan kan worden. Is mij te technisch.

Hoe verder na pensioen Cheriex?

Heb daarna nog met hem gesproken over hoe we verder gaan. Het probleem is dat Cheriex langzaam maar zeker richting zijn pensioen gaat. Voor hem wellicht leuk en zeker verdiend, maar voor mij is dat, na meer dan 22 jaar patiënt van hem te zijn, toch wel minder prettig. Na zoveel mee gemaakt te hebben is er wat mij betreft een vertrouwensband ontstaan die je maar weer opnieuw moet proberen op te bouwen bij een andere cardioloog. Het liefst en het best lijkt me dat alle Lemmens leden weer dezelfde cardioloog krijgen. Dat is wat Cheriex gaat proberen. Hij had het over cardioloog Bekkers welke zich ook gespecialiseerd had in het maken van echo’s en in de Marfan kliniek MUMC zit als cardioloog.

Orthopedie maar eens gaan bezoeken?

Tot slot hebben we nog gepraat over de vergroeiing in mijn rug en de scoliose. De gewrichten vooral in mijn knieën en enkels. Moet ik er nog eens naar laten kijken. Baat het niet, schaad het niet. Ook daarvoor zou hij gaan kijken wat hij voor me kan doen.

Vandaag donderdag 26 februari heb ik het mailtje gekregen met de uitslag van de scan. Gelukkig is alles stabiel, geen nieuwe bevindingen en hij heeft alweer een echo aangevraagd voor over een jaar. Nu blijkt weer wat er van je af valt als er een goede uitslag komt. Vandaag dus weer eens flink emotioneel. Het blijft toch altijd weer verschrikkelijk spannend.

Ook heeft hij een consult aangevraagd en opgestuurd naar prof. dr.van Rhijn in het MUMC. Hij is een van de 2 orthopedisch chirurgen die in de MARFAN polikliniek zitting hebben. Zijn sub specialisatie is Wervelkolomchirurgie. Zijn specifieke aandachtsgebied betreft de scoliose behandeling bij kinderen/jong volwassenen.

Dat komt mij heel goed uit: ik val toch zeker onder de categorie jong volwassenen?

Wachten maar af hoe het verder gaat. Nu eerst een slokje wijn voor het vieren van de goede uitslag. hahaha.