Dagboek 2015

Facebook Marfangroep gemaakt en floating icons

Facebook heeft nu een openbare Marfan groep.

Facebook had al meerdere groepen over het Marfan Syndroom. De Amerikaanse Facebook groep is heel actief en hebben natuurlijk ook heel wat leden in de groep zitten. Dat kan ook niet anders in zo’n groot land. Daardoor lijken ze ook heel actief. Op hun pagina komt heel wat voorbij. Nederland heeft ook 2 Marfan Facebook groepen. Ik moet zeggen had 2 groepen. Het zijn er nu 3. Men was niet zo actief bezig als ik gehoopt had. Het zijn beide Besloten groepen. Of dit toch een drempel is?

Het ontstaan van zo’n Facebook groep

Facebook, marfan, groep, discussie, funs, lemmens,Nadat ik enkele berichtjes geplaatst had in de besloten groep leek het erop dat er inderdaad meer behoefte was aan contacten op deze manier (via Facebook) In overleg met enkele personen heb ik gisteren dus de derde Nederlandse Facebook Marfan groep aangemaakt en er een openbare groep van gemaakt. Nu hopen dat iedereen die de groep bezoekt zich een beetje sociaal opstelt. Maar daar ga ik zeker van uit. Dus iedereen die echt belangstelling heeft in het Marfansyndroom kan daar terecht om dingetjes te lezen, schrijven, discussiëren en of vragen te stellen. Je kunt natuurlijk ook lid worden alleen om te lezen. Niks moet! Ik zelf hoop dat dit een mooi leven krijgt. Dat wordt dus bepaald door de bezoekers.

De nieuwe plugin “floating social icons” vandaag geplaatst

Vandaag heb ik social icons geplaatst om zo makkelijker toegang te geven tot mijn sociale media. Zoals je kunt zien komen ze bij iedere paginawisseling van links boven naar rechts onder in beeld en blijven deze rechts onder altijd in beeld mee drijven als je scrolt. Nu hoef je er dus maar op te klikken en je wordt door verwezen. Bijvoorbeeld naar de filmpjes op Youtube. Op de link klikken? Nee het is nu gemakkelijker: gewoon onderaan de pagina op Youtube klikken.
Nu word ik ook zelf gedwongen om de sociale media items weer eens bij te werken. Dat doe ik veel te weinig. Maar vandaag eerst samen met Eef genieten van deze mooie Paasdag.

Ik hoop dat iedereen dit weer een vooruitgang van de website vindt.

Iedereen een fijne Pasen