Dagboek 2015

Korset voor mijn rug eindelijk gekregen op 21 mei 2015

Het korset zal wel “even” wennen zijn.

Ik had verwacht dat ik binnen 2 weken het korset kon gaan passen. Maar nee. Eerst moest er toestemming gevraagd worden aan de ziektekostenverzekering. Bij groen licht werd pas verder gegaan. Schijnt dat er nog wat mis is gegaan bij de heer Krul of zijn administratie. Heb in de eerste week van mei zelf nog maar eens gebeld wat de stand van zaken was.

Volgens mijn fysiotherapeut kan ik wat last krijgen van spierpijnen. Wat minder opbeurend was een opmerking van hem dat 90 % van de mensen die met een korset beginnen het dragen niet lang volhouden en het ding in de kleerkast beland.

Krijg eindelijk de datum om te passen.

Afgelopen maandag 18 mei 2015 kon ik het korset gaan passen. In mijn vorige bericht staat al datgene wat eraan vooraf ging. Het passen ging snel. Het rug gedeelte werd op maat gebogen door dhr. Krul. Na wat buigwerk en enkele keren passen bleek al snel dat dit korset niet geschikt was voor mijn rug. En al zeker niet in combinatie met de bloedverdunners en de wervels die flink uitsteken en tegen het rug gedeelte van het korset drukken. Ik had het gevoel dat ik ettelijke centimeters  langer werd toen ik het aandeed. Nee, dhr. Krul was niet tevreden en zou een ander model voor mij bestellen.

Donderdag 21 mei 2015 het nieuwe model.

Dat ging snel. Hij had het binnen drie dagen al in huis. Na de gevoelens die ik had bij de vorige keer, heb ik besloten om Eef maar mee te nemen (mentale steun). Dit nieuwe model wordt gepast en bij gebogen. Na een paar keer passen en meten is het duidelijk. Dit zit een stuk prettiger en trekt me toch een stuk langer. Kan in ieder geval niet meer krommer lopen dan ik ben.

De draagtijden zal ik moeten opbouwen

Zelf moet ik eraan denken dat ik zoveel mogelijk recht loop en zit. Of ik het aan heb of niet. Het moet een gewoonte gaan worden. Moet beginnen met een uurtje dragen van het korset en dan weer een uurtje uit. En zo verder. Als ik het langer aan kan hebben dan kan ik dat gaan opbouwen. Maar rustig aan. Opbouwen met een half uur erbij  etc etc.  Als ik ga liggen dan mag het uiteraard ook uit. dhr. Krul benadrukt dat het korset er is ter ondersteuning.

Over 4 maanden moet ik terug komen. Mocht er eerder iets zijn dan kan ik me altijd melden.

Hieronder enkele foto’s ter illustratie. Voor te vergroten even erop klikken.

korset, Funs,  Marfan, Jos Krul, kyphoscoliose  Korset, rug, marfan, Jos Krul, kyphoscolioseKorset, rug, marfan, Funs Lemmens, Jos Krul, kyphoscolioseKorset, rug, funs lemmens, marfan, jos krul, kyphoscoliose