Dagboek 2015

Wanneer moet je een korset dragen? Vakantie 2015.

Korset dragen gaat goed als ik beweeg.

Het korset leek in eerste instantie wel een oplossing te zijn. Als ik stukjes loop ben ik inderdaad rechter en krijg daardoor ook iets meer lucht. Maar als ik moet zitten dan wordt de pijn in de rug en benen steeds erger i.p.v minder. Behalve als de bovenbenen iets schuin omlaag staan zoals bijvoorbeeld tijden het zitten op de snorfiets.

 vakantie, Belvilla, korset, funs lemmens, marfan   vakantie, korset, viswater, Belvilla, funs lemmens, marfan wanneer korset dragen, vakantie, funs lemmens, texel, marfan

 

 

 

 

Inmiddels hebben we (Eef en ik) drie weken vakantie gehad. De eerste week thuis gebleven en uiteraard is een petekind komen logeren (altijd super als er kids komen in huize Lemmens). De 2e week zijn we naar Noord Holland geweest. Een huisje van Belvilla met viswater in Medenblik. Heerlijke week geweest voor ons allebei. Texel, Alkmaar, Hoorn e.d. plaatsen bezocht. Mede dankzij onze inklapbare scootmobiel is het allemaal een stuk prettiger. TOP.
De derde week zijn we ook weer thuis geweest. Nu kwamen 2 achternichtjes een paar dagen logeren. Doordat zij wat verder weg wonen komen ze niet zo vaak, des te gezelliger als ze er wel zijn. Leuke meiden die twee. Later in de week is een ander petekind (Roan) een dag gekomen. ’s Avonds zijn we met hem en zijn ouders heerlijke tapas gaan eten.
Laatste weekend hebben we echt langzaam aan gedaan……. hahahahaha.  Slow-cooking in onze COBB. Een mooi stuk procureur in de Cobb gebakken, maar liefst 8 uur voordat hij mooi gaar was. Was best nog een kunst om d.m.v. het aantal briketten de COBB tussen de 90 en de 110 graden Celsius te houden. Nadat het stuk vlees klaar was hebben we wat kleine stukjes op de barbecue gelegd en tot slot heerlijke stukken kipfilet en zalm gerookt op de COBB. Ik blijf het een geweldig ding vinden.
Het was dus een heerlijk ontspannen vakantie. Kunnen we er weer een poosje tegen aan.

korset, procureur, Cobb, funs lemmens, marfan, gerookt  korset, gerookte zalm, funs lemmens, marfan, Cobb korset, kipfilet, Cobb, funs lemmens, marfan, gerookte kipfilet

 

 

 

 

Hieronder nog wat gedachten betreffende het korset:

Voordelen:

 • Pijn in rug en benen minder tijdens bewegen
 • Meer lucht tijdens stukjes bewegen
 • Op de snorfiets kan het wel aan zonder pijn, zit dan ook rechter

Nadelen:

 • Pijn tijdens zitten
 • Moet kaarsrecht blijven zitten
 • Kan niet autorijden
 • Voor toilet bezoek moet korset uit
 • Kunt niet overal zomaar je korset uit en aan doen

Zoals je al langzaam kunt begrijpen heb ik de laatste 5 weken het korset niet veel meer aan gehad. Maar eerlijk gezegd ben ik ook minder gaan bukken en rug belastende dingen gaan doen. Heb al zo’n 5 weken bijna geen pijn in de rug of benen.
Ben gisteren naar de chiropractie Daams geweest. Dit doe ik om de 10 weken. Hij krijgt o.a. mijn lange rugspieren los gemaakt, wat de pijn klachten ook altijd aanzienlijk verminderd. Hij vond dat ze deze keer lang niet zo gespannen stonden als normaal.
Als het goed is wordt ik deze maand op geroepen door de orthopeed Jos Krul. Ben benieuwd wat hij ervan vindt.

Adviezen die ik al kreeg van derden:

 • Draag het zoveel mogelijk op momenten dat je beweegt
 • Als je rug belastende dingen gaat doen, trek het dan ook aan (zoals bij het knippen van de heg)
 • Doe het aan naar het werk.
 • Laat het uit op plaatsen waar je langer moet zitten

Mocht er dus nog iemand zijn met adviezen dan hoor of lees ik dat wel in de reacties op dit bericht.