Aanmelden voor nieuwtjes

You Tube, funs, marfan

Antistolling en kies trekken bij kaakchirurg Reinaert kliniek Maastricht

In juni had ik al eens eerder antibiotica gekregen van de tandarts. Mocht de kies weer en keer gaan opspelen, dan moest ik hem maar laten verwijderen bij een kaakchirurg. Dit i.v.m. antistolling tabletten en mijn kunst aortaklep. Ik kreeg alvast een verwijsbrief en een antibioticakuur mee.

Weer aan de antibiotica Amoxicilline 500 mg

antistolling antibiotica en kies trekken, funs lemmens, verstandskies, kaakchirurg,Vrijdag 24 september begon de ellende weer. Pijn in mijn linker bovenkaak. Ben de kuur gaan halen en heb meteen het ziekenhuis gebeld. Natuurlijk weer een aantal weken wachttijd. De Reinaert kliniek in Maastricht waar ik vorige keer ook goed geholpen was, gebeld en daar kon ik al op dinsdag 27 september terecht. Daar wou de chirurg de kies en de ernaast zittende wortels van een andere kies meteen trekken. Maar i.v.m. de antistollingstabletten durfde ik het niet. Volgens de kaakchirurg kon dat wel mits de INR waarde (stollingstijd) tussen de 1 en 2,5 was.
Ik snap er niets meer van. Ik wist niet beter dan dat de INR waarde onder de 1,5 moest zijn. En dat ik dan ook nog trombose spuiten moest halen. (Zie ook bericht van maart dit jaar)
Ik wou dus absoluut niet nu meteen geholpen worden. Kreeg van hem een brief mee voor de trombosedienst en een afspraak voor donderdag 29 september om dan de kies en de wortel ernaast te trekken.

Blijkt dat sommige personen bij de trombosedienst wel op de hoogte te zijn.

Thuis gekomen meteen de trombosedienst gebeld met bovenstaande informatie. Daar werd door deze medewerker wel bevestigd dat 1 of 2 kiezen ook getrokken konden worden bij de kaakchirurg mits de INR waarde onder de 2,5 is. Het moest dan wel terdege gehecht worden. Dus dan hoefde ik niet te stoppen met antistolling en ook geen trombosespuitjes. Ben de woensdag bij de trombosedienst gaan prikken en de waarde was 2,5. Prima. De tand en wortel konden de 29e september getrokken worden. De medewerker in de maand maart van dit jaar beweerde dat ik MOEST STOPPEN MET ANTISTOLLING EN BEGINNEN MET TROMBOSESPUITJES.
Alles is gelukkig prima verlopen. Mooi gehecht en geen nabloedingen gehad.

Dit alles ook veiliger voor mijn kunst aortaklep

Ik vind het wel triest dat wij als trombose patiënten niet of slecht ingelicht worden over veranderingen met betrekking tot antistolling antibiotica en kies trekken.

 

8 Responses to Antistolling, antibiotica en kies trekken

 • Dit snap ik ook niet helemaal hoor Funs. Ik weet ook niet beter dan dat de waarde onder de 1.5 moet zijn. Trombose spuiten hoeft dan weer niet …!!?? Zou er dan ook nog verschil zitten in de regio`s of is er een landelijke afspraak over…..ik heb geen idee nog. Ga t.z.t op onderzoek uit…..hihi

  • Voor alle duidelijkheid:
   Als je INR onder de 1,5 zou zijn dan moet je WEL trombose spuitjes.
   Maar voor 1 a 2 kiezen te trekken bij een kaakchirurg hoeft de INR niet lager dan 2 te zijn.

   Deze regel zou overal het zelfde moeten zijn. Dit is een landelijke bepaling…… volgens de kaakchirurg Timmermans

 • Zo zie je maar dat je niet kapot bent te krijgen, gelukkig is alles goed gegaan.

 • Het is toch eigenlijk wel heel bijzonder dat je zelf zo’n beetje voor doktertje moet spelen om te bepalen of je een kies kunt laten trekken. Gelukkig is alles goed gegaan en ben je van de ellende af!

 • Gelukkig dat alles goed is verlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *