medipoint afas stoel, bekleed, funs lemmens, marfan syndroom, rug en longklachten, AFAS stoel maximaal uitgeklapt
Dagboek 2020

De AFAS stoel voor een Marfan patiënt

De AFAS stoel voor een Marfan patiënt met rug en longklachten

De AFAS stoel staat voor Aan Functie Aangepaste Stoel. Bij Adelante maakte ik kennis met zo’n stoel dankzij de oplettendheid van een Ergotherapeute; Janneke Goossens. Ze heeft daar een stoel dusdanig aangepast met allerlei losse elementen zodat ik op een manier kon zitten, zoals ik nog nooit eerder gevoeld heb. Bijna geen last van mijn rug en krijg veel beter adem doordat ik in een bepaalde houding gedwongen wordt.
BIJNA GENEZEN, vergroeiing rug, scoliose, funs lemmens, marfan syndroomZo’n stoel zou door de ergotherapeute aangevraagd worden bij MEDIPOINT via mijn ziektekostenverzekering ONVZ. In april thuis gekomen. 5 mei zijn ze de AFAS stoel komen opmeten. Ze hebben zo lang gewacht omdat men bang was voor het COVID 19 virus. Bleek dat er een orthopeed later nog eens moest komen aanmeten. Te extreme afwijkingen in mijn lichaam. Dus moest er ook weer opnieuw aangevraagd worden bij mijn ONVZ ziektekostenverzekering.

Orthopeed is gekomen in juni. Er werd inderdaad een compleet afgietsel gemaakt van mijn toekomstig zitvlak en rug. De beenhoogte werd opgemeten zoals ook de complete breedte van mijn lijf. Dit alles in het bijzijn van de Ergotherapeute. Je moet toch zo iemand achter je hebben staan. De aanvraag bij mijn ziektekostenverzekering zou waarschijnlijk nooit gelukt zijn zonder haar aanvragen en beschrijvingen van mijn lichamelijke toestand.
De stoel zou totaal verstelbaar worden, benen, zithoogte rugleuning en zelfs een opsta-gedeelte. De orthopeed zou alle meetgegevens gebruiken om een 3-D tekening te kunnen maken om het zit en rugkussen te kunnen bouwen. Er werd spoed achter gezet.
Het duurde best lang, ik hoorde niets. Iedere maand heb ik gebeld, wat de stand van zaken was.
Steeds andere beloften… Nog geen bericht van uw verzekering. Bellen u terug. Ligt bij andere firma Orthototaal. Onderstel moet nog komen… Het ergste was dat men zei dat er pas half november plaats was in de werkplaats. Toen ze dat zeiden werd ik helemaal gek.

tuinstoel aangepast voor scoliose rug en longen, funs lemmens marfan syndroom

 

Men kan zich niet voorstellen hoe het is om 6 maanden in een zelf aangepaste tuinstoel te zitten. Hoe zou het gegaan zijn als hun of hun partner/ ouder dit overkomen was. Had het dan ook 6 maanden geduurd?

 

 

De AFAS stoel voor deze Marfan patiënt wordt 9 november eindelijk geleverd.

medipoint afas stoel, niet bekleed, proef zitten, funs lemmens marfan syndroommedipoint afas stoel, niet bekleed, proef zitten, funs lemmens marfan syndroommarfan syndroom, binnenkans AFAS stoel, rug, longen, Adelante, Medipoint, OrthototaalTerwijl er pas half november plaats zou zijn in de werkplaats?? Maar weet je; je bent zo blij dat je eindelijk eens normaal kunt zitten. Erg is dat!
Dit brengen van de stoel werd wel door een chauffeur en geen orthopeed of dergelijke gedaan. De man beste man leverde alleen af en vertrok weer. Hij moet wel nog terug naar Orthototaal voor een definitieve bekleding.

Janneke, de ergotherapeute, is dinsdag 17 november komen checken of alles goed was. Hoofdkussen iets minder vol gemaakt.
Stoel kan nu terug voor definitieve bekleding. Maar nu wil ik hem niet lang missen.
Woensdag 18 november gebeld met Medipoint. Zij bellen me als er plek is voor te bekleden. Wil de stoel echt niet lang kwijt zijn.

Dinsdag 24 november wordt ik gebeld door Renske van den Boom firma Orthototaal te Ravenstein, voor een afspraak te maken. Men wil komen kijken of alles naar wens is? Nou, alles is naar wens, daar heeft de ergotherapeute inmiddels naar gekeken. Nu snap ik er niets meer van. Heb haar gezegd dat wat mij betreft dus dit niet hoeft. Nu ineens niets meer over Corona of Covid 19? Vertel haar over de slechte service en heel lange wachttijden tot nu toe. En dit zal me nu niet meer gebeuren. Het resultaat tot nu toe is geweldig, daar kan ik niets over zeggen, maar de service is verschrikkelijk. Ik eis van te voren een datum van ophalen, een datum dat hij gestoffeerd wordt en de datum dat hij bij mij thuis weer wordt afgeleverd. En schriftelijk.
Zou donderdag terug gebeld worden. En jawel. Zo geschiede. Ze heeft me donderdag 26-11 -20 terug gebeld en afgesproken dat de stoel op maandag 7 december wordt opgehaald en vrijdag 11 december bekleed retour komt.
Deze keer moet ik er maar van uitgaan dat het ook goed komt. Anders spring ik echt in de auto en rijdt naar Ravenstein. 7 december hebben ze de stoel opgehaald.

Vandaag 11 december, ook nog op onze trouwdag (39 jaar) is de AFAS stoel helemaal gereed en geleverd.

medipoint afas stoel, bekleed, funs lemmens, marfan syndroom, rug en longklachtenmedipoint afas stoel, bekleed, funs lemmens, marfan syndroom, rug en longklachtenmedipoint afas stoel, bekleed, funs lemmens, marfan syndroom, rug en longklachten, AFAS stoel maximaal uitgeklapt

 

 

 

 

De stoel is mooi geworden. Weer enkele dagen in de vertimmerde tuinstoel moeten zitten. Kan eigenlijk ook niet meer zonder de AFAS stoel. Ben afgelopen dagen vaak al voor 21.00 uur naar bed gegaan omdat ik het niet meer uit kon houden van de pijn in mijn rug.
Ben blij dat hij terug is.

Wil wel nogmaals mijn ONVZ verzekering, Janneke Goossens , Adelante en toch ook Medipoint en Orthototaal bedanken voor deze geweldige aanpassing die mijn leven een stuk plezieriger maakt.

De AFAS stoel voor marfan patiënt, een aanrader voor de ouder wordende Marfan patiënt met veel rug- en longklachten.