Dagboek 2020

Toch weer een longontsteking?

Toch weer een flinke longontsteking ? Begin november 2019 gaat het steeds slechter met mijn lucht krijgen. Ondanks de aanschaf van een rollator en dagelijks een stukje lopen, is er weinig vooruitgang.
Donderslag 21-11-2019 even bij de huisarts langs voor de ontstekingswaarden te laten prikken: waarde 18. Kan nog net. Heb een beetje verhoging, 38 Graden.
De assistente vraagt me om vrijdag de 22e november toch nog een keer te komen prikken. Dan ben ik voor het weekend tenminste gerust gesteld.
Dat doe ik dus ook. Maar na het prikken komt de huisarts zelf met de uitslag:
ontstekingswaarden 85. Jeetje! Dit is wel heel extreem. Lijkt toch weer een longontsteking? Zinvol om toch maar even langs de eerste harthulp te gaan in Maastricht. Mijn vrouw is werken, dus vraag ik mijn collega John even of hij met mij naar Maastricht kan rijden om even te laten checken. En dan met een kuurtje weer naar huis kunnen.

Deze verslagen worden pas in juli 2020 geschreven en opgedeeld in :

  1. Opname MUMC Maastricht 22 november 2019
  2. Revalidatiecentrum Adelante Hoensbroek 6 februari 2020
  3. 24-04-2020 echt naar huis en hopelijk zonder Corona.

Dit blijkt onze moeilijkste, zwaarste periode te worden zolang we elkaar kennen. Maanden lang geen duidelijkheid wat het nu precies is? Twee keer een hartstilstand en 2 keer met succes gereanimeerd. Ik heb nu nog meer respect gekregen voor de partners van Marfan patiënten Wat Eef al niet door heeft moeten staan de afgelopen maanden. Ik weet niet of ik dat zou kunnen.
Dit bericht plaats ik nu en zodra ik een van de drie bovenstaande berichten klaar heb zal ik dan ook weer plaatsen. Maak dan een link van de 3 berichten.

Mijn grote dank aan

Intensive Care personeel en doktoren in het MUMC, personeel (verplegend en therapeuten) in Adelante Hoensbroek en Eef en onze familie en goede vrienden.
Ze hebben me weer weten op te knappen. Weliswaar niet meer in dezelfde vorm, maar Eef en ik zijn dik tevreden en wie weet staat ons nog wat positiefs te wachten.

Toch weer een longontsteking? Ja…….. ook dat… maar veel meer dan dat en wat de oorzaak nu echt is geweest? Dat blijft gissen.

 

MAAR WE GAAN ER WEER VOOR. ZOALS ALTIJD!